Marie J:son Lindh Nordenmalm

Årets körledare 2016

2016-10-14

Rosenborg-Gehrmans och Föreningen Sveriges Körledares gemensamma stipendium Årets Körledare 2016 på 50 000 kronor tilldelas Marie J:son Lindh Nordenmalm, Nora. Stipendiet delades ut fredag 14 oktober 2016 på Musikhögskolan Ingesund vid invigningen av Föreningen Sveriges Körledares konvent.

Marie J:son Lindh Nordenmalm är utbildad musiklärare, kyrkomusiker och körpedagog och utför ett oerhört betydelsefullt arbete i Nora som organist och dirigent för Nora Oratoriekör, Nora Kyrkokör, Prova-på-kör, Ungdomskör, Barnkör och Minikör. Hon ansvarar för en stor konsertverksamhet där hon ofta engagerar framstående gästkörer och artister. Hon är också dirigent för Nora Kammarkör och förbundsdirigent i Västerås stift.

Med Nora kammarkör har hon dirigerat konserter runt om i Sverige och även utomlands, bl.a. i Estland och Tyskland. Marie har gett ut era skivor med orgelmusik och körmusik. Hon hade det musikaliska ansvaret för SVT:s fyra program från Nora kyrka jul och nyår 2010.

Hon är en kreativ och inspirerande körledare. De utvecklas för att hon ställer höga krav, men samtidigt är uppmuntrande. Utan henne skulle det inte sjungas så mycket i Noras många körer!