Benjamin Staern Foto: Peter Hallbom
Benjamin Staern Foto: Peter Hallbom
I bakgrunden konferencier Niklas Strömstedt och prisutdelare Linda Lampenius.

Staern vinner fint pris för Bells and Waves

2011-11-12

Fredag 11 november tilldelades Benjamin Staern Årets konstmusikpris – kammarmusik/mindre ensemble för kammarsymfonin Bells and Waves. Det skedde på galan Musikförläggarnas Pris som anordnas av Svenska Musikförläggareföreningen (SMFF).

Musikförläggarnas Pris i kategorin Årets konstmusikpris: kammarmusik/mindre ensemble har tilldelats Benjamin Staern för hans kammarsymfoni Bells and Waves för 11 instrument. Priset delades ut på Svenska Musikförläggareföreningens (SMFF) gala Musikförläggarnas Pris på Berns i Stockholm fredagen den 11 november 2011.

Bells and Waves beställdes av New European Ensemble och uruppfördes på dagen ett år före den prestigefyllda utmärkelsen. Det var en mycket lycklig Benjamin Staern som fick gå upp på scen och ta emot priset av Linda Lampenius. Förutom diplom och en vacker statyett specialdesignad av glaskonstnären Bertil Vallien utgår också ett stipendium om 25 000 kr.

Verket är förlagt på Gehrmans Musikförlag och vi är naturligtvis väldigt glada för Benjamins skull. Stort grattis till Benjamin Staern, som dessutom är aktuell med bland annat Tranströmersånger - ett verk med texter av årets nobelpristagare i litteratur, Tomas Tranströmer.