Lars Hernqvist vinnare i kompositionstävling!

2017-10-18

I samband med Föreningen Sveriges Körledares konvent i Umeå i helgen prisades vinnarna i den kompositionstävling som anordnats av FSK, UNGiKÖR samt Inge och Einar Rosenborgs Stiftelse för svensk musik. Temat var Ny musik för ungdomskör och vinnaren blev Lars Hernqvist med sin svit Om somligt med text av Britt G Hallqvist. Nu finns körutgåvan att köpa hos oss!

Det vinnande bidraget, Om somligt, är en svit på tre sånger hämtade ur Britt G Hallqvists diktsamling Gräset skrattar, och är skriven för kör SAAB och piano. Vid prisutdelningen som skedde på Norrlandsoperan framförde Piteå Musikhögskolas Kammarkör verket under ledning av Erik Westberg. Juryns motivering löd: För ett målande tonlandskap , där de kluriga texterna gett stor inspiration till musiken.

Lars Hernqvist är före detta organist i Oscar Fredriks församling i Göteborg där han även har lett Oscar Fredriks Sinfonietta. Hernqvist är även en flitig och känd arrangör där flera av hans arrangemang sedan tidigare finns utgivna på Gehrmans Musikförlag.

Länk till vinnarverket som finns att köpa hos oss finner du här.

Övriga pristagare i tävlingen:

2:a pris: Susanna Lindmark, We are one, för kör SSA och violoncell, text: S. Lindmark

3:e pris: Johannes Pollak, It is the Hour, för kör SAB, text: Lord Byron

Hedersomnämnande: Göran M Hägg, Mitt eget land för kör SSA, text: B. Lindgren