Körfokus – nya utgåvor!

2017-08-14

Ett nytt Körfokusabonnemang landar i dagarna hos våra abonnenter. Musik av såväl nya som bekanta tonsättare är representerade och både nyskrivna verk och nyskrivna arrangemang på omtyckta sånger finns med i skörden. Här finns något för alla tillfällen. Varsågod att ta del!

FÖR BLANDAD KÖR

Nadja Eriksson: Om vintern13133-om-vintern.jpg                                                              

Detta är sista delen i Nadja Erikssons svit Sånger året om och innehåller de resterande månaderna december, januari och februari och som på ett varierat och fantasifullt vis lyfter fram månadernas speciella stämningar.

 

Mathias Algotsson: Time is 13134-time-is.jpg

Tre vackra och finstämda sånger med smäktande jazzinfluenser, med text av Henry van Dyke.

 

 

Reibjörn Carlshamre: Magnificat & Nunc dimittis13135-magnificat-nunc-dimittis.gif

Reibjörn Carlshamre, till vardags domkyrkoorganist i Skara Domkyrka ger ut verk hos oss för första gången. Dessa skrevs i samband med att hans vokalgrupp fick förtroendet att framföra detta vid Evensong i Southwark Cathedral i London hösten 2016.

 

Eivör Palsdottir/Per Ekedahl, arr: Må solen alltid skina13136-må-solen-alltid-skina.gif

Söt och finstämd sång med vacker text som passar vid många olika tillfällen.

 

 

Esbjörn Hazelius/Jens Eriksson, arr: Lucia13137-lucia.gif

Erik Hazelius omtyckta sång Lucia tonsatt efter Erik Axel Karlfeldts dikt har hörts i många solistiska tolkningar. Jens Eriksson har nu skrivit ett finstämt och varierat fyrstämmigt arrangemang som blir ett gott tillskott till jul- och luciakonserter framöver.

 

FÖR DAMKÖR

Anton Leanderson-Andréas: Höstens bleka sjö13138-höstens-bleka-sjö.gif

Edith Södergrans dikt vackert och poetiskt fångad i ett tonspråk som är lättillgängligt för såväl utövaren som för lyssnaren.

 

 

Ulrika Emanuelsson: Arctic Yule/Arctic Elements13139-arctic-yule-arctic-elements.jpg

Två stycken där den ena är en jultrall med klassiska julsånger sammanflätade i samma jojkstil som den andra, Arctic Elements, och som därutöver bjuder på rytmiska inslag, allt till en text som har jobbats fram tillsammans med den norrländska sceniska vokalgruppen Arctic Light.

 

F.Gruber/Schlesisk folkvisa/Jonas Nyström, arr: Stilla natt/Härlig är jorden13140-stilla-natt-härlig-är-jorden.jpg

Jonas Nyström bjuder på nya jularrangemang- Stilla natt med flöjt och piano samt Härlig är jorden som låter melodin vandra runt i de olika diskantstämmorna på ett spännande och effektfullt vis.

 

Joakim Berg/Kjell Lönnå, arr: Sverige13181-sverige.gif

Lättsjunget arrangemang med piano av forna gruppen Kents omtyckta låt som ständigt är aktuell och som går att använda vid de flesta tillfällen.

 

 

Teckna abonnemang för Körfokus för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.