Körfokus augusti-22

2022-08-18

Augusti och ett nytt utskick av Körfokus där vi hoppas att ni hittar inspiration, det kan verkligen behövas nu. En hel del nyskriven julmusik och några nya arrangemang. Varsågod att ta del av våra nya utgåvor!

Hosianna!
14199-Hosianna!.gif

Selim Palmgrens välkända melodi och Gustaf Frödings text blir en hit i advent. Gabriel Wilczkowski har arrat för SATB a cappella.

 

 

Allt under himmelens fäste14236-allt-under-himmelens-faste.gif

Daniel Möller har gjort ett välklingande arrangemang för SATB och piano. Mycket användbart!

 

Quodlibet över fyra svenska folkvisor
14239-quodlibet over fyra svenska folkvisor.gif

Fyra välkända sånger med lätta stämmor i ett roligt quodlibet av Matts Johansson, skrivet för SATB a cappella. Passar både i ungdoms- och pensionärskören.

 

Så mycket kärlek
14180-sa-mycket-karlek.gif

Stefan Nilsson har tonsatt en text av Moni Nilsson för SATB och piano. Med i utgåvan finns också en förenklad pianoistämma av Olov Helge, vilket gör den tillgänglig för flera.

 

Våra sår blir läkta
14250-vara-sar-blir-lakta.gif

Ingunn Ligaarden har tonsatt Anders Frostensons text för SATB a cappella. En beställning av Ersta kyrka.

 

Staffanstrall
14258-staffanstrall.gif

En frejdig trall för kör SAB piano och kontrabas ad lib. En förenklad pianostämma och kontrabasstämman finns att beställa separat. Pär Olofsson är upphovspersonen.

 


Två staffansvisor
14269-tva-staffansvisor-1.gif

Staffansvisa från Vittskövle och Godmorgon här arrade av Daniel Möller för SATB a cappella. Kanske något nytt till Luciatåget?

 

Julhymn
14257-julhymn.gif

Hugo Alfvéns Julhymn för SATB a cappella ges ut för första gången i samband med att Hugo Alfvén fyller 150 år. Den ingår också i den nya utgåvan Tio sånger för blandad kör.

 

Amor grande come ilmare
14238-amor-grande-come-il-mare.gif

Är ett stycke för SSAA a cappella i blandade taktarter av Anna Cederberg-Orreteg. Det är hämtat ur Laudario di Cortona, en samling folkliga hymner från senare delen av 1200-talet. 

 

Stilla natt
14237--stilla-natt-1.gif

P-G Alldahl har skrivit ett finstämt arrangemang för SSAA a cappella. Sopranerna får här nöjet att sjunga en vacker överstämma.

 

 

 

 

 

 

 

Teckna abonnemang för Körfokus för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.