Körfokus – nya utgåvor!

2017-01-24

I mellandagarna skickades ett nytt Körfokus-abonnemang ut till våra abonnenter, en blandad kompott av årstidssånger, talkörer, folkmusik och poptoner av Laleh. Såväl nya som redan tidigare publicerade upphovsmän är representerade. Varsågod att ta del av våra allra färskaste körutgåvor!

FÖR BLANDAD KÖR

Nadja Eriksson: Om våren13063_om_varen.gif

Nadja Eriksson: Om sommaren13064_Om_sommaren.gif

Detta är en fortsättning på Nadja Erikssons svit Sånger året om och innehåller nya årstidssånger som på  ett varierat och fantasifullt sätt lyfter fram månadernas speciella stämningar.
 

 

 

Gjallarhon/Jonas Nyström, arr: Hjadningarima 13083_Hjadningarima.jpeg

Här bjuds det på spännande klanger och rytmer som för tankarna till en sagotid bland jättar, troll och völvor. Låten framfördes av folkmusikgruppen Gjallarhorn i början av 2000-talet. Arrangemanget finns även för diskantkör.

 

 

Agneta Sköld: Vårt hem i kosmos  13066_Vårt_hem_i_kosmos.gif

En vacker tonsättning med text av Per Harling. Detta verk är ett beställningsverk av S:t Jacobs Kammarkör och framfördes i samband med Riksdagens öppnande hösten 2016.

 

 

Daniel Berg: I'm nobody!13088_Im_nobody.jpeg

En fyrstämmig talkör med text av Emily Dickinson som med ballonger och slagverk högst sannolikt muntrar upp publiken. Daniel Berg är slagverkare med stor konsertrepertoar som även undervisar vid Musikhögskolorna i Göteborg och Örebro.

 

 

Daniel Berg: Karawane 13089_karawane.jpeg

Även detta en munter talkör som blir ett udda inslag i konsertprogrammet. För fyrstämmig talkör och slagverk och med nonsenstext av Hugo Ball.

 

 

Laleh Pourkarim/Eva Forngren Sundqvist, arr: En stund på jorden13068_En_stund_på_jorden.jpeg

Laleh är en av våra mest folkkära artister och fortsätter leverera låtar som går rakt in i hjärtat. Eva Forngren Sundquist, till vardags musikpedagog i Svenska kyrkan i Göteborg har skrivit ett arrangemang på en av hennes låtar.

 

 

Anton Leanderson-Andréas: Sommarafton13069_Sommarafton.gif

En smäktande liten sommarpärla med text av August Strindberg. Passar utmärkt till vår- och försommarkonserterna.

 

 

 

Festmusik: Olle Lindberg13078_festmusik.gif

Olle Lindbergs nya Lutherkantat får sitt uruppförande i Boo kyrka i maj 2017. Partitur och körpartitur går att beställa redan nu, medan stämmorna inväntar uruppförandet och kommer ut till försäljning senare i vår.

 

FÖR DAMKÖR

 

Linda Alexandersson: Inferno12880_Inferno.gif

Linda Alexandersson, en ung tonsättare och dirigent verksam i Lund har i detta stycke skapat en musikalisk skildring av en scen ur den första delen av Dantes Den gudomliga komedin.

 

 

Gjallarhorn/Jonas Nyström, arr: Hjadningarima13084_Hjadningarima.jpeg

Samma arrangemang som för SATB, men här för SSA.

 

 

 

Kjell Lönnå, arr: Kärlek och sånt- tre trad i trio13044_Kärlek_och_sånt.gif

Tre svängiga och muntra polskor som kan framföras antingen ihop eller var för sig.

 

 

 

Per Ekedahl, arr: Ack, ack om det vore dag13086_Ack_ack_om_det_vore_dag.gif

En damkörsuppföljare till Per Ekedahls populära arrangemang av den skånska folkvisan. Finns tidigare utgiven för blandad kör (GE 12238).

 

 

Teckna abonnemang för Körfokus för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.