Körfokus – nya utgåvor!

2018-01-16

En knippe nya körutgåvor har precis lämnat tryckeriet och skickats ut till våra abonnenter. I utskicket finns som vanligt något för alla tider och tillfällen, både nyskrivna sånger och verk och arrangemang på äldre och nyare sånger. Vi hoppas att Du hittar din nya körpärla bland våra färskaste utgåvor. Varsågod att ta del!

FÖR BLANDAD KÖR

Alexander Jan Öberg: Idem perpetuo13248-Idem perpetuo.jpg

I januari 2017 fick Alexander Jan Öberg detta verk uruppfört i Köln av WDR:s Radiokör, under ledning av Stefan Parkman. Titeln betyder ungefär "Alltid samma" och tonspråket klingar modernt, vackert och lätt hypnotiskt utan att bli svårtillgängligt. Ett verk som passar i både sakrala och profana sammanhang.

 

Daniel Berg/Fredrik Duvling: 5 funny pieces13249-5 funny pieces.jpg

Den svenska slagverksduon Rhythm Art Duo bjuder på små stycken, skrivna med finess och mycket humor där man får använda sig av såväl kazoo, rivna papper som flaskor att blåsa i, utöver den egna kroppen.

 

Reibjörn Carlshamre: Ubi caritas13250-Ubi caritas.jpg

Skara Domkyrkas domkyrkoorganist  är tillbaka med en tonsättning av hymnen Ubi caritas, Där barmhärtighet och kärlek bor.

 

 

Olle Lindberg: Mässa till tröst13251-Massa-till-trost.jpg

Uruppfördes under Kulturnatten i Stockholm i april 2017, i Adolf Fredriks kyrka under ledning av Christoffer Holgersson. Kombinationen med vuxenkör, barnkör och en enkel violin som ackompanjemang skapar en skir och innerlig mässa som är lätt att ta till sig. Finns att se och höra på Youtube.

 

Fredrik Kempe, Mauro Scocco/K-J Ankarblom, arr: Sankta Klara klocka13306-Sankta-klara-klocka.jpg

En hyllningssång till Sankta Klara kyrka i Stockholm som har blivit känd för sin öppenhet och för sitt arbete mot utsatthet. Skriven för artisterna Malena Ernman och Helen Sjöholm som gjorde ett bejublande framträdande med låten i somras i Allsång på Skansen.

 

Daniel Möller, arr: Då väntar jag vid vägarna/Jag går i tusen tankar13308-Da-vantar-jag-jag-gar-i-tusen.jpg

Två finstämda arrangemang på två vackra svenska visor som passar utmärkt på vår- eller sommarkonserterna.

 

Anna Cederberg-Orreteg, arr: En vänlig grönskas rika dräkt/Sommarsolen strör sitt gull13309-En-vanlig-Sommarsolen-stror.jpg

Passar också till vår- eller sommarkonserterna där den senare blir ett perfekt avslutningsnummer där såväl vuxen- som barnkörerna kan vara med och sjunga.

 

 

FÖR LIKA RÖSTER

Per Ekedahl: Five Shakespeare Songs13281-Five-shakespeare-songs.jpg

Går att framföra i svit eller som enstaka nummer och passar vid de flesta tilfällen.

 

 

Kjell Lönnå, arr: Tre vaggvisor13292-Tre-vaggvisor.jpg

Enkla och finstämda arrangemang av Nocturne, Vem kan segla förutan vind samt Byssan lull.

 

 

Anna Bergendahl, arr: Från frostknäpp till kosläpp13307-Fran-frostknapp.jpg

Fyra lättsjungna vårsånger tilltalande för såväl den unga som den mogna diskantkören, Droppen Dripp och droppen Drapp, Våren kommer till vår fröjd, Videvisa samt Vuelie från Disneyfilmen Frost.

 

Teckna abonnemang för Körfokus för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.