Körfokus december 2020

2020-12-30

December och ett nytt utskick av Körfokus där vi hoppas att ni hittar inspiration, det kan verkligen behövas nu. Här finns ett flertal nya kompositioner för olika tillfällen. Varsågod att ta del av våra nya utgåvor!

Hjärtstilla
13878-hjartstilla.jpg

En vacker tonsättning av Erik Axel Karlfeldts text för SATB a cappella. Jesper Hagberg har också tonsatt stycket för manskör, finns att lyssna till på Youtube.


 

Elegi/Short Message Service
13976-Elegi-SMS.jpg

Två korta, lätta och fina stycken med vardagsnära texter av Werner Aspenström och Sara Frigell. Lars Jörtsö har skrivit för SATB a cappella.

 

 

Missa brevis
13781-missa-brevis.jpg

Per Ekedahl har komponerat för SATB a cappella, det är ett fåtal delningar i stämmorna vilket gör det hela mycket överkomligt för de flesta körer.

 

 

Allt det du finner
13826-allt-det-du-finner.jpg

Henrik Bergion har tonsatt fem texter av Cornelis Vreeswijk, samlade i en utgåva. Mycket snygga och varierade tonsättningar för SATB och piano.
 

 

 

Vårmelodi13996-varmelodi.jpg

Simon Åkesson, en mångsidig begåvning från Skellefteå som inte bara dubbar Trump. Han är sångare, musiker och har skrivit mycket musik, här ett fint a cappella stycke för SATB. 

 


Blomstertid
13893-blomstertid.jpg

Ett a capella stycke  för SATB skrivet av Elias Castegren. Finns inspelat på skivan Fields of Light med Uppsala Vokalensemble under ledning av Sofia Ågren. Mycket lyssningsvärt!

 

 

Vårvisa
13838-varvisa.jpg

Robert Sunds Vårvisa ska framföras "med stor entusiasm". Skriven för SATB och piano med text av Lars Wivallius,

 


 

Hej Du!13975-hej-du!.jpg

Vardagstrall från Farsta, för SSA a cappella.
En glad trall som kan passa som förflyttningsmusik,
Anna Cederberg-Orreteg är upphovspersonen till den.Sing a New Song
13954-sing-a-new-song.gif

Av Per Gunnar Petersson, det är sats två ur Denna dagen ett liv. En beställning från Kyrkosångsförbundet i Lund. Satsen är skriven för diskantkör och orgel.

 

 

En borde inte sova
13974-en-borde-inte-sova.jpg

Ett tätt och välklingande arrangemang för SSAA a cappella. Text av Jeremias i Tröstlösa och musik av Anna Cederberg-Orreteg.

 

 

 

Teckna abonnemang för Körfokus för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.