Körfokus december 2023

2023-12-18

Här är ett nytt utskick av Körfokus där vi hoppas att ni hittar inspiration inför kommande konserter. Här finns ett flertal nya kompositioner för olika tillfällen. Varsågod att ta del av våra nya utgåvor.

Inspiration: Rolf Martinsson14068-Inspiration-1.gif

Ett stycke med en del roliga språng skrivet av Rolf Martinsson som har tonsatt Vilhelm Ekelunds text Inspiration, för SATB a cappella.

 


Lines Written in Early Spring: Olle Lindberg14379--lines-written-in-early-spring-.gif

Olle Lindberg har tonsatt en text av William Wordsworth, Lines Written in Early Spring för SATB a cappella, tillägnat Rasmus Krigström och A Scalpella. Lindbergskt snyggt!

 

 

o purple finch/please tell me why: Per Ekedahl14455-o-purple-finch-please-tell-me-why-.gif

Per Ekedahl har tonsatt en den amerikanske
poeten och målaren E. E. Cummings text om purpurfinken,
o purple finch/please tell me why för SATB a cappella.
 

 

Salve Regina: Frank Havrøy14574-salve-regina.gif

Salve Regina, ett oerhört vackert stycke för SATB a cappella med delningar mestadels i damstämmorna skrivet av Frank Havrøy. Det är första gången vi ger ut något av denna norska tonsättare men förhoppningsvis inte den sista.

 

Välkommen hem: Hans Åkesson14578-valkommen-hem.gif

Hans Åkesson, musiker i Östgötamusiken, dirigent och flitig arrangör har tagit sig an Johan Röhrs och Mårten Sandéns Välkommen hem. Här finns valmöjligheter, det är skrivet för en diskantkör där du också kan ha en solist, blandad kör, piano och kontrabas (opt.). Hans är ensemblesångare, skriver bra körstämmor och mycket snygga pianostämmor. 

Allt som bär kärlekens namn: Gittan Glans14601-allt-som-bar-karlekens-namn-.gif

Vinnare av Växjö stift kyrkosångsförbunds körkompositionstävling 2023 för SATB a capella är Gittan Glans. Med sitt stycke Allt som bär kärlekens namn kammande hon hem segern i ytterligare en tävling, senast vann hon Allmäna sången & Anders Wall Composition Award med sviten When Breathing Like a Bird 2021. Gittan har verkligen förmågan att skriva fina melodier och Allt som bär kärlekens namn med text av Marie Winald Karlström är ännu ett bevis på det.


Allt det vackra: Magnus Ädel14565-allt-det-vackra-.gif

Allt det vackra med text och musik av Benjamin Ingrosso och Niclas Wahlgren, Magnus Ädel har gjort ett snyggt arr för SATB och piano.

 

 

Jag är en liten pojk': Anna Bergendahl14401-jag-ar-en-liten-pojk.gif

Anna Bergendahl bidrar med ett arr för SSAB a cappella på Jag är en liten pojk’ av Pugh Rogefeldt.
 

 

Från vårvinter till försommar: Alwar Almkvisth14536-fran-varvinter-till-forsommar-.gif

Åtta vårliga sånger kan väl passa bra att starta året med? Från vårvinter till försommar för SAB och piano komponerat av Alwar Almkvisth. Vissa av texterna är hans egna och några är skrivna av Karin Boye och Ulf Sundblad. En av sångerna, Blåklockor är en sång om Sveriges nationalblomma och det kan ju behövas!


Kom min vän: Mathias Algotsson14576-kom-min-vän.gif

En text ur Höga visan tonsatt av Mathias Algotsson. Kom min vän för SAB a cappella.

 

 

Visa vid vindens ängarEvaMarie Agnelid14402-visa-vid-vindens-angar.gif

EvaMarie Agnelid har arrat Mats Paulsons fina Visa vid vindens ängar för SSA a cappella och piano. EvaMarie är en inspirerande körledare och musiker i Årsta-Enskede församling.
 

 

Silvertärnan: Daniel Wikslund14558-silvertarnan.gif

Vad lockar silvertärnan att varje år besöka riksspelmannen Daniel Wikslund och häcka framför samma utedass norr om polcirkeln? Att flyga över hav och kontinenter för att efter bara några veckor ge sig av igen? Det har Daniel funderat över och det ledde till en polska, Silvertärnan för SSAA a cappella.  

 

Så red jag över solen: Annika Beijer 14474-sa-red-jag-over-solen.gif

Annika Beijer är musiklärare och körledare på Adolf Fredriks musikklasser, har skrivit Så red jag över solen för SSAA a cappella. Ett roligt och gungigt stycke som passar perfekt i barn- och ungdomskören. 

 

 

 

 

 

 

Teckna abonnemang på Körfokus för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.