Körfokus Extra – nya utgåvor!

2020-02-26

Vårt Körfokus Extra-abonnemang har nu nått ut till våra abonnenter. Abonnemanget vänder sig till den lite mer avancerade kören som söker efter en mer krävande och utmanande repertoar. Varsågod att ta del!

Agneta Sköld: Let Your Light Come
13753-let-your-light-come.jpg

En beställning av S:t Jacobs kammarkör och Gary Graden. Skrivet för SSAATTBB a cappella där alla stämmor har den snyggaste stämman.

 

 

Jan Yngwe: In State of Emergency
13755-in-state-of-emergency-1.jpg
Ett expressivt verk för blandad kör och två slagverkare – marimba och trumma/vibrafon. Texten är skriven av den burundiske poeten och kvinnorätts-aktivisten Ketty Nivyabandi som med dramatik och skönhet i sin poesi inger hopp i en krissituation. Verket uruppfördes i Konserthuset, Göteborg i den nutida Point Music Festival i maj 2019.

 

Ulrika Emanuelsson: Dans på kraterns rand
13778-dans-pa-kraterns-rand.jpg

En beställning från Göteborgs Symfoniker för Göteborgs Symfonikers Vokalensemble och dirigenten Alexander Einarsson. Det uruppfördes 21 januari 2018 i Göteborgs Konserthus. Stycket är skrivet i fyra satser med text av fyra olika poeter. Vem kan motstå ett stycke som är en svit för många röster, leksakspiano, kardborrband och percussion?

 

Ulrika Emanuelsson: Oren
13779-oren.jpg

En sats ur sviten Dans på kraterns rand, skriven för damkör med text av Lennart Sjögren.

 

 

 

13773-svävar-över-äng.jpg

Maria Lithell Flyg: Svävar över äng

Mer kör och slagverk, ett stycke skrivet för valfri solostämma, SSA och marimba eller piano. Svävar över äng är det första vi ger ut av Maria, det uruppfördes av Adolf Fredriks flickkör och Fredrik Winberg i Västerås domkyrka i oktober 2019.

 

 

Teckna abonnemang för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av körmusik av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset. Klicka här för mer information och anmälan.