Körfokus Extra – nya utgåvor!

2021-03-11

Vårt Körfokus Extra-abonnemang har nu nått ut till våra abonnenter. Abonnemanget vänder sig till den lite mer avancerade kören som söker efter en mer krävande och utmanande repertoar. Varsågod att ta del!

 

Carl Unander-Scharin Tre dikter ur Idyll och epigram
14031-tre-dikter-ur-idyll-och-epigram.jpg

Carl Unander-Schrain har bearbetat tre solosånger av Wilhelm Stenhammar, skrivet för blandad kör a cappella med text av Johan Ludvig Runeberg. Tre satser binds ihop med mellanspel till en liten köropera, beställd av Radiokören. I utgåvan kan ni läsa Carls egna ord om sitt arbete med Stenhammars musik. 

 

Thomas Jennefelt: Krigslied
 13986-krigslied.jpg

Krigslied komponerades 2013 på beställning av den tyska kören Lillienfelder Cantorei, Berlin och dirigenten Klaus-Martin Bresgott. Den tyske 1700-talspoeten Matthias Claudius beskriver krigets fasor i starka bilder och ställer den svåra men oundvikliga frågan: Vems fel är kriget?

 

Jonathan Lindqvist: Song, When I am dead my dearest
13977-song-when-i-am-dead-my-dearest.jpg

Song, When I am dead my dearest är en dikt av den brittiska poeten Christina Rosetti: En i hög grad aktuell text, främst väcker den frågor som rör hur eftervärlden skall förhålla sig bortgången av en närstående. Stycket är skrivet för SATB a cappella och framfördes av Radiokören under våren 2020.

 

Jörgen Dafgård: Kosmisk moder
13989-kosmisk-moder.jpg

Erik Lindegrens dikt Kosmisk moder, ur Sviter är en så kallad ekfras som bygger på en målning av Waldemar Lorentzon, en av konstnärerna i den surrealistiska Halmstadgruppen. Verket är beställt av Körcentrum Syd och Petri Sångare. Det uruppfördes i Lund i februari 2021 under festivalen Lund Contemporary av Petri Sångare och cellisten Mattias Rodrick under ledning av Alexander Einarsson.

 

13948--le_chant_2.jpg

Karin Rehnqvist: Le Chant I och Le Chant II

Karin Rehnqvist har tonsatt Le Chant en text av den franske poeten Eugène Guillevic. En kanon för tolv röster. De uruppfördes av Det Norske Solistkoret under ledning av Grete Pedersen på deras 70-årsjubileum i Ris kyrka i Oslo, oktober 29020.

 

 

Teckna abonnemang för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av körmusik av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset. Klicka här för mer information och anmälan.