Körfokus Extra – nya utgåvor!

2022-03-02

Vårt Körfokus Extra-abonnemang har nu nått ut till våra abonnenter. Abonnemanget vänder sig till den lite mer avancerade kören som söker efter en mer krävande och utmanande repertoar. Varsågod att ta del!

Nana Forte: Silent Steps
14198-silent-steps.gif

En komposition för dubbelkör a cappella beställd av Gustaf Sjökvists Kammarkör. Ett suggestivt och rytmiskt stycke med text av den indisk-bengaliske poeten, författaren och Nobelpristagaren Rabindranath Tagore. Det uruppfördes på Musikhögskolan i Stockholm i november 2021 under ledning av Florian Benfer.

 

Per Gunnar Petersson: Ave maris stella14179-ave-maris-stella.gif

En beställning av den danska kören Coro Misto och körens grundare och dirigent Søren Birch. Det uruppfördes i Ålborg på körens 30-årsjubileum i oktober 2021. Skrivet för åttastämmmig kör a cappella.

 

Gunnar Nordmark: Höstens sista blomma
14200-hostens-sista-blomma.gif

En svit för SATB a cappella med text av Edith Södergran. Sviten är komponerad under pandemin och tanken är att körsångarna ska stå med stora avstånd till varandra, därför bygger musiken i huvudsak på klanger snarare än rytmiska och komplicerade melodislingor.

 

 

Agneta Sköld: Lyssna till jorden14063-lyssna-till-jorden.gif

2019 fick Agneta en beställning av UNGiKÖR för Erik Westberg och Sveriges Ungdomskör, den resulterade i stycket Lyssna till jorden för SATB divisi. Texten är olika tänkespråk från ursprungsbefolkningen i Nordamerika.

 

 

 

Teckna abonnemang för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av körmusik av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset. Klicka här för mer information och anmälan.