Körfokus Extra- nya utgåvor!

2017-05-19

Vårt Körfokus Extra-abonnemang har precis lämnat tryckeriet och nått ut till våra abonnenter. Abonnemanget vänder sig till den lite mer avancerade kören som söker efter en mer krävande och utmanande repertoar. Varsågod att ta del!

Tina Andersson: Sleep, little Baby, sleep13141-sleep-little-baby.jpg

Tina Andersson är tillbaka med ett nytt verk med text av den brittiska poeten Christina Georgina Rossetti. Tina fick sitt genombrott 2011 då hennes körverk The Angel utsågs till ett av vinnarbidragen i Abbey Road Studios kompositionstävling. Det här verket är skrivet för blandad kör a cappella med vissa soloinslag och är inte bara en julvaggvisa, utan också en hyllning till livet, ljuset och till allt vackert som vi strävar efter.

David Saulesco: Romanska bågar13142-romanska-bagar.jpg

David Saulesco har tonsatt en av Tomas Tranströmers mest berömda dikter,  för blandad kör a cappella. Saulesco har genom sin vackra tonsättning fångat diktens olika betydelser för vad valven står för och tagit fasta på den mäktighet som dikten rymmer. Verket finns även utgivet i en engelsk version, Romanesque Arches, i översättning av Robin Fulton.

 

Mattias Sköld: A Thousand Suns13143_A_Thousand_Suns.jpg

Kompositören till "hiten" We nkow not where the dragons fly bjuder nu på österninspirerande klanger för blandad kör a cappella. Verket bär text ur Bhagavad-Gita, ett mytologiskt diktverk på sanskrit. Verket beställdes av S:t Jacobs Ungdomskör till deras femårsjubileum 2012. Under utgåvan finner ni en inspelning där ni kan lyssna på verket.

 

Jan Sandström: Det är en ros utsprungen:13170-det-ar-en-ros.jpg

Det välkända och välsjungna arrangemanget av den klassiska julpsalmen finns nu i en transkription för damkör.