Körfokus Extra – nya utgåvor!

2019-10-28

Vårt Körfokus Extra-abonnemang har nu nått ut till våra abonnenter. Abonnemanget vänder sig till den lite mer avancerade kören som söker efter en mer krävande och utmanande repertoar. Varsågod att ta del!

Per Egland: Bereden väg för Herran13690-bereden-väg.jpg

Det finns många arrangemang och bearbetningar av Bereden väg för Herran och här kommer en till. Per Egland har skrivit en 14-stämmig tonsättning av koralen. För er som vill ha ett nytt stycke där kören står spritt eller runt församlingen är detta perfekt. Melodin rör sig sakta framåt, inbäddad i himmelska klanger. Missa inte detta!

 

Matthew Peterson: Lux aeterna13519-Lux-aeterna.jpg

Ett a cappella-verk på 14 minuter, beställat av Gustaf Sjökvists kammarkör. Det uruppfördes i oktober 2017 och är skrivet för SATB dubbelkör med delningar i alla stämmor. Mycket vackra och täta klanger, ett stycke att bita i.

 

Eva Holm Foosnæs: The Black Monkey13617-The-Black-Monkey.gif

Vinnare av Allmänna Sången och Anders Wall Composition Award 2019 är Eva Holm Foosnæs med stycket The Black Monkey. Ett rytmiskt raffinerat och varierat stycke med text av Katherine Mansfield, skrivet för SSAATTBB. Dikten beskriver en liten flicka, kallad Babbles, på grund av sitt "babblande". Hon lyssnar inte på sina föräldrar, vid läggdags får hon flera infall som om hon var styrd av en svart apa. För Eva blev den svarta apan en symbol för en flickas uppror.

Linda Alexandersson: A Room of One's Own13731-a-room-of-one's-own.jpg

Sist men inte minst ett stycke för damkör. Linda Alexandersson har tonsatt Virginia Wolfs verk A Room of One's Own för damkör och en mindre – gärna röststark – sångensemble. Woolf diskuterar bland annat vad som skulle hänt om Shakespeare haft en syster och hur hennes liv hade sett ut. Stycket uruppfördes under Lund Choral Festival i oktober 2018 då 150 sångerskor från 6 olika damkörer samlades för att hylla damkören som konstform.