Körfokus Extra – fyra nya utgåvor!

2018-05-25

Fyra nya utgåvor har precis lämnat tryckeriet och är nu på väg ut till våra Körfokus Extra-abonnenter. Verken vänder sig till den något mer avancerade kören eller för den som söker efter en mer krävande repertoar. Här finner du såväl nya som omarbetade verk av några av våra största tonsättare, lämpliga för konserter året om. Varsågod att ta del och låt dig inspireras!

Rolf Martinsson: Clavis paradisi  13180-clavis-paradisi.jpg

Martinsson som kanske mest är känd som orkestertonsättare skriver även en del för kör. Det här verket skrevs för Dalby Kammarkör som uruppförde det våren 2017. Texten är så gammal att man tror att den kan ha använts av augustinermunkarna i just Dalby kyrka. Verket är skrivet för solist och kör SATB a cappella och innehåller även talkör och recitation.

 

Jan Sandström: Vuojnha biegga 13381-vuojnha-biegga.jpg

Vuojnha biegga- Andens vind, baserad på en jojk av Johan Märak har varit ett uppskattat stycke i manskörsrepertoaren ända sedan den skrevs. I höstas uruppfördes SATB-versionen av Eric Westbergs Vokalensemble under Körledarkonventet i Umeå, vilket blev väldigt uppskattat.

 

Jacob Mühlrad: Kaddish13199-kaddish.jpg

Kaddish- bön för de bortgångna, är ett körverk för mezzosopran och blandad kör som bygger på en sann och stark berättelse om tiden i koncentrationslägret, berättat av Jacobs morfar. Sedan uruppförandet hösten 2017 har verket genomgått en revidering där bl.a. solopartiet har bytts ut till ett mezzosolo, som med fördel kan sjungas av någon ur kören.

 

Daniel Börtz: Tre operakörer13293-tre-operakorer.jpg

Börtz har här själv gjort bearbetningar av originalen, som är hämtade ur Backanterna – operan som blev en omtalad teve-opera regisserad av Ingmar Bergman, Medea som hade premiär på Kungliga Operan våren 2016 och Magnus Gabriel, operan som skildrar slottsherren Magnus Gabriel de la Gardies dramatiska liv. Styckena kan framföras i svit eller var för sig. 

 

Teckna abonnemang för Körfokus för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.