Körfokus Extra mars 2019

2019-04-23

Fem nya utgåvor i Körfokus Extra-abonnemanget. Verken vänder sig till den något mer avancerade kören eller för den som söker en mer krävande repertoar. Varsågod att ta del och låt dig inspireras!

O Sing Unto the Lord a New Song13482-O-sing-unto.gif

Per Gunnar Petersson har tonsatt psalm 96 för kör SATB och orgel. Uppfört på Island 2017 av Varbergs Kammarkör och Johannes Landgren under ledning av Gunno Plamqvist.
 

 

Min tunga jublar13529-min-tunga-jublar.gif

Ett stycke för kör SSAATTBB som rör sig över pingstens texter. Beställt till Petri Sångare i Malmö. Ulrika Emanuelsson berättar: "En mäktig eldsflamma får folket att tala i tungor på jordens alla språk." Hon avslutar: "En urladdning i glädje!" 

 

Libera nos a malo13596-libera-nos-a-malo.gif

Bo Hansson har i sitt Libera nos a malo tonsatt fader vår. Stycket är i många delar en dialog mellan dam- och manskör, en bön är ju en dialog. Rytmiskt varierat, skrivet för kör SSAATTBB.

 

Cantate Domino070135184-1.gif

En tonsättare att upptäcka är Matthew Peterson, hans Cantate Domino och Adoramus te uruppfördes den 21 oktober 2018 av Sofia Vokalensemble under ledning av Bengt Ollén.


 

Adoramus te070135160-1.gif

Vill du lyssna så finns en inspelning här. Mycket snyggt!

 

 

Teckna abonnemang för Körfokus för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.