Körfokus Extra – tre nya utgåvor!

2017-11-08

Mitt i höstrusket har tre nya utgåvor för kör och instrument anlänt hos våra Körfokus Extra-abonnenter. Verken har en lite mer krävande karaktär och vänder sig till de som önskar en mer utmanande repertoar, men också till dig som vill inspireras av bra musik till bra och eftertänksamma texter. Vi hoppas att något av dessa verk, eller alla, väcker nya tankar och idéer hos dig!

Ulrika Emanuelsson: Där livet klingar ut13237-dar-livet-klingar-ut.jpg

Lundabaserade tonsättaren Ulrika Emanuelsson har skrivit ett verk för kör SATB divisi och slagverk till en text ur Dag Hammarskjölds ständigt aktuella Vägmärken. Basarnas suggestiva inledning med orden "Vidare jag drives framåt in i okänt land" till marimbans skälvande klang skapar en dramatisk atmosfär. Verket finns inspelat på Vocal Art Ensembles CD Urgency of Now.

 

Anders Paulsson: Rising Seas13238-rising-seas.jpg

Anders Paulssons nya verk för kör SATB och kompgrupp ad lib kretsar kring de stora frågorna. "Rising seas. Is our world at peace?" börjar Gerry Greys text. Anders Paulsson har länge engagerat sig i klimatfrågor, och Rising Seas är det tredje körverket under paraplyet Coral Guardinas, efter de tidigare styckena Subterranean Wail och Danjungan Sanctuary.

 

Bo Hansson: Where everything is music13239-where-everything-is-music.jpg

Bo Hansson har i detta verk tonsatt en dikt av den persiske 1200-talspoeten och sufiske mystikern Rumi i engelskk översättning. Bo har denna gång valt cello som ackompanjerande instrument. I den sexstämmiga körsättningen finns gott om inspiration från den pigga och spirituella texten; ljus som fladdrar i sextondelsrörelser, havsskum och strängar som rörs.

 

Teckna abonnemang för Körfokus för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.