Körfokus Extra – tre nya utgåvor!

2016-11-04

Våra abonnenter av Körfokus Extra har i höst fått tre nya utgåvor skickade till sig. Abonnemanget innehåller vår utgivning för de lite mer avancerade körerna och för de som söker en mer krävande repertoar. Så här ser innehållet ut.

Alexander Jan Öberg: In dulci jubilo12959_in_dulci_jubilo (2).gif

IN DULCI JUBILO är förmodligen en av de mest kända julmedlodierna och är en stark stämningshöjare på julkonserten. Den unge tonsättaren, dirigenten och arrangören Alexander Jan Öberg har gjort ett pampigt och smäktande arrangemang för blandad kör, sopransolist och orgel.

 

 

Per Gunnar Petersson: An anonymous nun´s prayer13030_An_ Anonymous_ Nuns_ Prayer.gif

AN ANONYMOUS NUN´S PRAYER är som titeln antyder en anonym nunnas bön från 1600-talet, tonsatt av Per Gunnar Petersson. Dikten fick stor uppmärksamhet när den år 2013 lästes upp av Lasse Åberg i hans Vinterprogram i Sveriges Radio. Verket är ett beställningsverk och kommer att uruppföras i början av november i Köpenhamn av Mogen Dahls Kammarkör.

 

 

Anna-Karin Klockar: Två sånger om kärlek13029_tva_sanger_om_karlek.gif

TVÅ SÅNGER OM KÄRLEK är skrivna för diskantkör och tonsatta av Anna-Karin Klockar med texter hämtade från Karin Boyes De sju dödssynderna. Verket är beställt av damkören La Cappella från Uppsala som även uruppförde detta under sin egen damkörsfestival i slutet av september i Uppsala.

 

 

Teckna abonnemang för Körfokus Extra för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.