Körfokus Extra – nya utgåvor!

2021-09-27

Vårt Körfokus Extra-abonnemang har nu nått ut till våra abonnenter. Abonnemanget vänder sig till den lite mer avancerade kören som söker efter en mer krävande och utmanande repertoar. Varsågod att ta del!

Nana Forte: Four Sacred Pieces
14135-Four-Sacred-Pieces-1.gif

Nana Forte är en av få unga slovenska tonsättare som komponerar mycket för kör. Vi har tidigare givit ut En ego campana och nu ger vi er det vackra  Four Sacred Pieces, det är skrivet för SATB dubbelkör a cappella.

 

 

Bengt-Olov Palmqvist: Juninatten13970-Juninatten.gif

En text av Harry Martinson inspirerade Bengt-Olov Palmqvist till en fin tonsättning. Han berättar att han fångades av den målande beskrivningen av juninattens stämning och mystik. Den erbjöd så många musikaliska idéer, skrivet för SSAATTBB a cappella.

 

Karin Rehnqvist: As long as the moon shall rise
13894-as-long-as-the-moon-shall-rise.gif

Ett stycke skrivet för fyra solister och damkör. Det finns tydliga instruktioner för utförandet för såväl placering av kören, fonetisk kulning och hur kören ska sjunga. Texterna är böner från Navajo- och Cheyennefolket och helheten är mycket spännande.

 

 

Anna-Karin Klockar: Mörkret sjunger 14137_morkret_sjunger.gif

Anna-Karin fastnade för den sångbara texten Tillägnan skriven av Bo Setterlind men valde att kalla stycket för Mörkret sjunger. En lågmäld, lite melankolisk melodi med en mycket vacker pianostämma som kompletterar körsatsen på ett bra sätt. 

 

 

 

Teckna abonnemang för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av körmusik av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset. Klicka här för mer information och anmälan.