Körfokus Extra – nya utgåvor!

2022-10-06

Vårt Körfokus Extra-abonnemang har nu nått ut till våra abonnenter. Abonnemanget vänder sig till den lite mer avancerade kören som söker efter en mer krävande och utmanande repertoar. Varsågod att ta del!

Jan Yngwe: Stilla natt – fantasi för kör a cappella
14297-stilla-natt--.gif

På kommande julkonserter kanske en ny version av Stilla natt kan passa? Jan Yngwe har komponerat fem vackra minuter för SATB med en överstämma för en sopransolist. Jans förord är väl värt att läsa: 
Ännu en … Stilla natt? 
Det vill vi …
Det hoppas vi …
Det behöver vi 
Denna fantasi för kör av Stilla natt vill famna människans kraft
viljan, kampen 
för att det goda ska segra 
i en värld med stor oro och nöd
I slutet av stycket har han lagt in en textläsning av Hans Näslunds Dikt nr 17 – skall den förloras?

 

 

Ann-Sofi Söderqvist: Crossroads14341-Crossroads-(2).gif

”Säg vad tar du med dig till vägskälet? Vem vill du vara?” frågar textförfattare Malin Hülphers i denna hyllning till det mänskliga. Storbandsledaren Ann-Sofi Söderqvist skapar en klangrik och rytmisk väv som mynnar ut i ett ömsint, unisont ”Vi är människor. Vi är ett”. Crossroads för sexstämmig kör a cappella är en beställning av Lone Larsen och VoNo och ingick i VoNos föreställning I Am Like Many.

 

Karin Rehnqvist: Wiegenlieder im All
14330-wiegenlieder-im-all.gif

Karin Rehnqvist satt i sin trädgård och nynnade och en fågel ville vara med och sjunga, så kom Wiegenlieder im All till, ett stycke med både text och musik av Karin Rehnqvist. Wiegenlieder im All, vaggvisor i världsrymden är skrivet för blandad kör och obligat svarthätta.

 

 

Marie Sandell: Liknöjd fauna 14271-liknojd-fauna.gif

”Varmt välkomna till Hönonas Gemenskap. Här accepterar vi alla olikheter efter exakta premisser”. texten är hämtad ur LIiknöjd fauna – en animalisk svit i fem satser av Marie Sandell med text av Aase Berg. Ett oerhört roligt stycke för solotrio och SATB a cappella med en text som är något alldeles extra. Liknöjd fauna ingår i serien #svenskkörmusik 2022, där sex verk av kvinnliga tonsättare har valts ut för att balansera jämställdheten i körmusiken.

 

 

 

Teckna abonnemang för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av körmusik av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset. Klicka här för mer information och anmälan.