Körfokus Standard december 2019

2020-01-20

December och ett nytt utskick av Körfokus Standard där vi hoppas att ni hittar inspiration till kommande konserter. Här hittar ni ett flertal nya kompositioner för olika tillfällen. Varsågod att ta del av våra nya utgåvor!

I hänryckningstid13634-I-hänryckningstid.jpg

Ett a cappellastycke av Göran M Hägg som passar alldeles utmärkt till vårkonserten.


 

 

I förtroende13745-I-förtroende.jpg

Ett stycke för kör SATB med text av Christina Lövestam. Anna Cederberg-snyggt!

 

 

 

Blank är den långa sjön13652-blank-är-den-låmga-sjön.jpg

Stefan Nilsson har gjort en tonsättning av Stig Dagermans dikt och Olov Helge har gjort körarret, skrivet för SATB. En bra pianist behös förstås men det är det värt.

 

 

Thank You for Grace13678-thank-you-for-grace.jpg

Ilian Lundberg bidrar med sin komposition Thank You for Grace, för kör a cappella. Mycket snyggt! Ilian står själv för texten, vi tror att stycket passar bra för lite duktiga ungdomar.
 

 

Three Blake Songs13730-Three-Blake-Songs.jpg

Mathias Algotsson har givit sig på tre dikter av den alltid lika fascinerande William Blake. Mathias har en bra känsla för text och melodi vilket verkligen kommer fram i den här utgåvan för kör SATB a cappella.

  


Du och jag och världen13729-du-och-jag-och-världen.jpg 

Anton Leanderson-Andréas har tonsatt fem dikter av Werner Aspenström.; Du och jag och världen är en av titlarna som också givit namn till hela sviten. Roliga och vardagliga texter som Anton har fångat på ett inspirerande sätt. Det är skrivet för blandad kör och piano, där pianostämman är riktigt kul.

 

Var inte rädd för mörkret13622-Var-inte-rädd-för-mörkret--1.jpg

Anna Bergendahls tonsättning för kör SAB, vilket ofta efterfrågas. En vacker pianostämma får ni med på köpet.


 

Jordnära13744-jordnära.jpg

Anna Cederberg har skrivit ett vackert damkörsstycke med text av Ragnwei Axellie. Täta klanger och snygg harmonik, Anna vet precis vad hon gör. 

 Music is My Name13645-music-is-my-name.jpg

Anna Cederberg har tonsatt en text av sin systerdotter Hanna Rydén. Det är skrivet för kör SSA.

 

 

Jag drömmer dig hit13668-jag-drömmer-dig-dit-SSAA.jpg

Marianne Bokblad hittade ett kärleksbrev som hennes pappa skrev till hennes mamma 1945. De bodde hundra mil ifrån varandra och drömde om en gemensam framtid. Max Borgström har tonsatt för kör SSAA. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teckna abonnemang för Körfokus för att vara kontinuerligt uppdaterad på vår senaste utgivning av konsertrepertoar av hög kvalitet. Som abonnent får du noterna till halva priset och specialerbjudande på andra utgåvor. Klicka här för mer information och anmälan.