Vi söker en kundtjänstmedarbetare/säljare

2011-02-23

Till vår avdelning Kör & Kyrkomusik söker vi nu en medarbetare till kundtjänst/säljare. Om du har god repertoarkännedom inom körmusik och brinner för kundrelationer är detta kanske ditt framtida jobb.

Befattning: kundtjänst/säljare, kör- och kyrkomusik

Omfattning: Heltid tills vidare
Tillträde: maj 2011

Bakgrund

En del av Gehrmans Musikförlags verksamhet är inom området kör- och kyrkomusik. Avdelningen säljer egenproducerade körnoter samt fungerar som återförsäljare av andra förlags körutgåvor. Repertoaren omfattar musik med bred variation - den är profan och sakral, enkel och avancerad, äldre och nyskriven, etc. Försäljning sker huvudsakligen till svenska körer och återförsäljare, men även till utländska sådana. Den största kundgruppen återfinns inom Svenska kyrkan. Avdelningen för kör- och kyrkomusik söker nu en medarbetare till kundtjänst/säljare.

Arbetsbeskrivning

Den huvudsakliga arbetsuppgiften är ordermottagning av företagets försäljningsartiklar inom kör- och kyrkomusik och till viss del inom orkester- och kammarmusik. Detta sker framförallt per telefon, men även via hemsidan, e-post, fax och brev. Befattningen är en servicefunktion med mycket kundkontakt. Tjänsten omfattar även information och rådgivning om egna och externa produkter/utgåvor och kräver musikaliska kunskaper, främst inom körmusik.

Avdelningen har som mål att inom denna tjänst utveckla utåtriktad försäljningsverksamhet. Försäljning kommer att ske främst via telefon och e-post, men även uppsökande verksamhet kan komma att ingå.

Mer specifikt innebär tjänsten följande:

  • registrering av order, kunder och artiklar i företagets affärssystem Jeeves
  • rådgivning till kunder om körmusik/utgåvor
  • att svara på fakturafrågor, leveransfrågor m.m.
  • ansvar för förlagets referensbibliotek
  • medverka till utveckling av avdelningens säljaktiviteter och CRM-system
  • sälja avdelningens produkter/utgåvor mot uppsatta mål
  • planering och uppföljning av säljaktiviteter
Vem är du?

Tjänsten kräver repertoarkännedom inom körmusik. Det är en fördel om du har ett nätverk bland  körledare eller kyrkomusiker. Vi tror att du har musikaliska studier och/eller eget musikaliskt utövande, gärna inom körverksamhet. Erfarenhet av telefonförsäljning och arbete i OLF-miljö/CRM-system är meriterande.

Du är utåtriktad och har hög social förmåga. Du är kund- och serviceinriktad samt gillar att arbeta mot uppsatta mål. Du tål stress och är strukturerad i ditt arbete. Du är van och effektiv datoranvändare och har goda språkkunskaper i svenska och engelska.

Vilka är vi?

Gehrmans Musikförlag är ett av de ledande musikförlagen i Norden. Vi vill vara en länk mellan upphovsmännen och musiklivet och sprida ny musik samtidigt som vi förvaltar ett stort kulturarv av svensk musik. Förutom kör- och kyrkomusik är vi bland annat stora inom orkester- och kammarmusik, och utgivningen av pedagogiskt musikmaterial är en av våra profilerande nischer. Ta gärna del av vår affärsidé och vision, samt läs en fördjupande text om Gehrmans och vår historia.


Frågor besvaras av Thomas von Schreiner (endast email: thomas.schreiner@gehrmans.se) eller Birgit Ulvfot (Tel: 08 610 06 07, birgit.ulvfot@gehrmans.se).

Ansökan skickas via epost eller brev.
Epost: thomas.schreiner@gehrmans.se.
Brev: Gehrmans Musikförlag, Thomas von Schreiner, Box 42026, 126 12 Stockholm.

Sista ansökningsdag är 17 mars 2011.