Dreams - Symphonic Scenes

Symphonic Scenes for Orchestra

Martinsson, Rolf

Symfoniska scener för orkester.

 
Dreams - Symphonic Scenes

Partitur (A3)
GE 10870
299,00 kr
Status: Finns i lager
Hyresmaterial
GE 10870y

Produktinformation

Beskrivning

Verkkommentar av tonsättaren:
"I början av 1990-talet såg jag filmen Dreams av Akira Kurosawa på en Malmöbiograf. Det blev en oerhört stark upplevelse för mig. Jag såg om filmen samma kväll och köpte den sedan i en videobutik. Filmen innehåller ett antal koncentrerade drömscener som följer på varandra och som skapar fantasifulla rum med tydliga kontraster. Bild- och färgspel samt tempo och dramatik bildar en komplex helhet, full av musikaliska associationer.
När jag något år senare fick en orkesterbeställning från Malmö SymfoniOrkester, tvekade jag inte att använda denna filmiska upplevelse som inspirerande utgångspunkt för form såväl som dramatiskt förlopp. Min ambition var aldrig att skriva filmmusik utan snarare att på mitt personliga sätt spegla och tolka det jag upplevde när jag såg filmen. Detta möjliggjordes i hög grad med tanke på att jag hade en hel symfoniorkester med slagverk, celesta och två harpor till förfogande för min fantasi och instrumentation."

Rolf Martinsson

Sound sample:
Malmö Symphony Orchestra, cond. Christoph König
Daphne 1022

Produktspecifikation

Opus

Op. 35

Kompositionsår

1995

Besättning

3332-4331-13-2-pf/cel-str

Durata

26

Uruppförande

1995-08-24

Ort

Malmö (Konserthuset), Sweden

Exekutör

Malmö Symfoniorkester, cond. Hannu Lintu

Originalförlag

Gehrmans Musikförlag

Kategorisering

Orkester & Scen, klassiskt, orkester

Upphovsman

Martinsson, Rolf

Rolf Martinsson är en av Sveriges internationellt ledande tonsättare. Han är professor i komposition vid Musikhögskolan i Malmö och ledamot av Kungliga Musikaliska Akademien.

Läs mer