5 Etudes

Hansson, Bo

Ett välkommet nytillskott till gitarrepertoaren i samma tradition av konsertetyder som Brouwer, Diego-Pujol och Villa-Lobos.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

5 Etudes

GE 11547

207,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

Ett välkommet nytillskott till gitarrepertoaren i samma tradition av konsertetyder som Brouwer, Diego-Pujol och Villa-Lobos. Välklingande, utmanande, men ändå lättillgängliga. Bo Hansson visar i 5 etudes hur man kan kombinera välkomponerade stycken med en pedagogisk vision om modern gitarrteknik.

Sagt om 5 Etudes

Bo Hanssons 5 etyder är ett mycket välkommet tillskott till gitarrens originallitteratur. Dessa välkomponerade etyder är inte bara etyder i traditionell mening – de är välklingande och idiomatiska stycken med många finurliga och spännande övningar infogade i respektive etyd. Jag är övertygad om att de kommer att spelas regelbundet – i övningsrummet och vid konserter. Rekommenderas varmt!
Jan-Olof Eriksson, Professor i Gitarr
Musikhögskolan Piteå


Lyssna gärna på Bo Hanssons egen liveinspelning av etyderna.

Produktspecifikation

Durata

0

Kategorisering

Instrument & Ensemble, klassiskt, solo, gitarr

Upphovsman

Hansson, Bo

Bo Hanssons musik framförs både i Sverige och utomlands och ett stort antal av hans kompositioner är förlagda och dokumenterade på skiv- och radioinspelningar. Under 2005 kom hans senaste CD "Differences" med musik komponerad mellan 1996 och 2005.

Läs mer