12 Passionskoraler

Bach, Johann Sebastian

12 Passionskoraler är en samling nyskrivna texter av författaren Ylva Eggehorn.

12 Passionskoraler

WESS 202016

135,00 kr

Status: Beställningsvara

Produktinformation

Beskrivning

12 Passionskoraler är en samling nyskrivna texter av författaren Ylva Eggehorn. Dom kan användas fristående, i olika former av gudstjänster eller som det var tänkt från början, i Johann Sebastian Bachs koraler i Matteuspassion, sjungna av församlingen.

Koralerna tillkom på uppdrag av St Johannes församling, Malmö pastorat, Linköpings domkyrkoförsamling och Sveriges Kyrkosångsförbund i samband med högtidlighållandet av reformationens 500-års jubileum 2017.

Koralerna finns återgivna i ren text, enstämmig notbild och fyrstämmig körsats i Bachs harmonisering. Dessutom finns tre förslag på ordning till olika andakter i fastan där utvalda koraler kan används.

Ylva Eggehorns texter är skrivna som kommentarer till det sjungna evangeliet i Matteuspassionen men tar sitt avstamp i lidandet runt omkring oss. Här gäller död på riktigt, för att också livet ska bli på riktigt.

När jag ser den ikonografiska undertexten i bilderna från Aleppo, från de överfyllda flyktingbåtarna, från den nyskjutne unge mannen vid busshållplatsen i Malmö, från barnet som avvisades från sjukhuset och dog... då kommer alltsammans från mitt innersta.” - Ylva Eggehorn

Produktspecifikation

Text

Eggehorn, Ylva

Vokalbesättning

SATB, församling

Durata

0

Kategorisering

Kör, klassiskt, sakralt, svenska, SATB