Anim zemirot

Mühlrad, Jacob

Ett storslaget, vackert och nyskapande körverk för SATB div a cappella av den unga tonsättaren Jacob Mühlrad. Texten är på hebreiska och hämtad ur den judiska gudstjänsten.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

 
Anim zemirot

GE 12818

59,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

Jacob Mühlrad benämns i media som ett ”stjärnskott” bland unga tonsättare. Han var den yngsta tonsättaren någonsin att få ett verk framfört på Kungliga Operan, och han har sedan dess fått flera spännande uppdrag av olika karaktär. Anim Semiraus beställdes och uruppfördes av Sofia Vokalensemble och Bengt Ollén.

– Jag har tonsatt psalmen Anim zemirot som jag som liten sjöng i synagogan, säger Jacob, och syftar på den gamla judiska psalmen som enligt tradition framförs av församlingens yngsta medlem.

LYSSNA HÄR när Sofia Vokalensemble framför Anim Semiraus.

För att få uttalshjälp med den hebreiska texten, klicka på ljudlänken ovan.

Produktspecifikation

Text

Old Jewish song

Vokalbesättning

SSAATTBB a cappella

Durata

8

Kategorisering

Kör, sakralt, hebreiska, SATB, a cappella, andligt, Avancerad

Upphovsman

Mühlrad, Jacob

Jacob Mühlrad har häpnadsväckande snabbt etablerat sig som en av sin generations mest efterfrågade och uppmärksammade nordiska tonsättare. Inte minst genom sitt samarbete med Radiokören som resulterat i tre stora beställningsverk. Han har också komponerat för en rad av Sveriges främsta kammarmusiker och inleder snart ett samarbete med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Läs mer