Anim zemirot – reduced version

Mühlrad, Jacob

Verk för SATB a cappella av den unga tonsättaren Jacob Mühlrad, är ett storslaget, vackert och nyskapande körverk med text ur den judiska gudstjänsten, på hebreiska. Detta är den reducerade versionen, bearbetad av Sofia Ågren.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

 
Anim zemirot – reduced version

GE 12856

44,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

Anim Semiraus i reducerad version har bearbetats av Sofia Ågren, musiklärare på Adolf Fredriks musikklasser, för att kunna komma fler körer till del. För originalversion, se GE 12818

Jacob Mühlrad benämns i media som ett ”stjärnskott” bland unga tonsättare. Han var en av de yngsta tonsättare någonsin att få ett verk framfört på Kungliga Operan, och han har sedan dess fått flera spännande uppdrag av olika karaktär. Anim Semiraus, originalversionen, beställdes och uruppfördes av Sofia Vokalensemble och Bengt Ollén.

– Jag har tonsatt psalmen Anim Semiraus som jag som liten sjöng i synagogan, säger Jacob, och syftar på den gamla judiska psalmen som enligt tradition framförs av församlingens yngsta medlem.

LYSSNA HÄR när Sofia Vokalensemble framför Anim Semiraus.

För att få uttalshjälp med den hebreiska texten, klicka på ljudlänken ovan.

Produktspecifikation

Text

Old Jewish song

Vokalbesättning

SATB a cappella

Durata

8

Kategorisering

Kör, sakralt, hebreiska, SATB, a cappella, Medel, Avancerad

Upphovsman

Mühlrad, Jacob

Jacob Mühlrad har häpnadsväckande snabbt etablerat sig som en av sin generations mest efterfrågade och uppmärksammade nordiska tonsättare. Inte minst genom sitt samarbete med Radiokören som resulterat i tre stora beställningsverk. Han har också komponerat för en rad av Sveriges främsta kammarmusiker och inleder snart ett samarbete med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Läs mer