Anim zemirot – female choir

Mühlrad, Jacob

Bearbetad version för diskantkör, SSSAAA, av Mühlrads storslagna och nyskapande körverk med text ur den judiska gudstjänsten, på hebreiska.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

Anim zemirot – female choir

GE 13198

54,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

Jacob Mühlrad benämns i media som ett ”stjärnskott” bland unga tonsättare. Han var den yngsta tonsättaren någonsin att få ett verk framfört på Kungliga Operan, och han har sedan dess fått flera spännande uppdrag av olika karaktär. Anim Semiraus beställdes och uruppfördes av Sofia Vokalensemble och Bengt Ollén.

- Jag har tonsatt psalmen Anim zemirot som jag som liten sjöng i synagogan, säger Jacob, och syftar på den gamla judiska psalmen som enligt tradition framförs av församlingens yngsta medlem.

Produktspecifikation

Vokalbesättning

SSSAAA

Durata

8

Kategorisering

Kör, sakralt, hebreiska, SSA vuxen, a cappella, Medel, Avancerad

Upphovsman

Mühlrad, Jacob

Jacob Mühlrad har häpnadsväckande snabbt etablerat sig som en av sin generations mest efterfrågade och uppmärksammade nordiska tonsättare. Inte minst genom sitt samarbete med Radiokören som resulterat i tre stora beställningsverk. Han har också komponerat för en rad av Sveriges främsta kammarmusiker och inleder snart ett samarbete med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Läs mer