Nigun

Mühlrad, Jacob

NIGUN, för dubbelkör (div) a cappella, av Jacob Mühlrad, ger karaktären av en judisk gudstjänst och innehåller textfragment från dessa. Här ges också utrymme för den ordlösa melodin, vilken har högt andligt värde inom judisk mysticism.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

 
Nigun

GE 12819

64,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

Jacob Mühlrad benämns i media som ett ”stjärnskott” bland unga tonsättare. Han var den yngsta tonsättaren någonsin att få ett verk framfört på Kungliga Operan, och han har sedan dess fått flera spännande uppdrag av olika karaktär. Nigun uruppfördes av Radiokören och Kungliga Musikhögskolans kammarkör 2014.

– Min utgångspunkt har varit att i detta verk åstadkomma en abstraktion av en judisk gudstjänst. Ordet nigun betyder melodi och i Kabbalan, en del inom den judiska mysticismen, talar man ofta om den ordlösa melodin och hur den kommunicerar mer än melodin med text.

KLICKA HÄR för att lyssna på Nigun.

För att få uttalshjälp med den hebreiska texten, klicka på ljudlänken ovan.

Produktspecifikation

Text

Fragment från judiska gudstjänster

Vokalbesättning

Dubbelkör (div) a cappella

Durata

11

Kategorisering

Kör, sakralt, hebreiska, SATB, kör, a cappella, Avancerad

Upphovsman

Mühlrad, Jacob

Jacob Mühlrad har häpnadsväckande snabbt etablerat sig som en av sin generations mest efterfrågade och uppmärksammade nordiska tonsättare. Inte minst genom sitt samarbete med Radiokören som resulterat i tre stora beställningsverk. Han har också komponerat för en rad av Sveriges främsta kammarmusiker och inleder snart ett samarbete med Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

Läs mer