Önskenatt

Wish-night

Alexandersson, Linda

Det fjärde stycket i serien #svenskkörmusik 2022, i samarbete med Föreningen Svenska Tonsättare. För solo och SSAA a cappella.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

Önskenatt

GE 14350

64,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

Stycket är komponerat utifrån två idéer. Den ena idén är att bära fram dikten och dess budskap. Dikten får mig att känna hopp, förtröstan och tillit och detta vill jag spegla i musiken. Den andra idén är att hämta inspiration från stjärnhimlen som beskrivs i dikten. Jag har tagit fasta på den natthimmel som vilar över oss i april månad och hämtat inspiration ur olika himlafenomen (stjärntecken, meteorregn, stjärnkonstellationer). Jag vill måla upp en musikalisk aprilhimmel och mot denna fond låta Karin Boyes ord flöda fram.

Linda Alexandersson, maj 2021


Önskenatt är ett beställningsverk av Körcentrum Syd, komponerat för tre körer i diskantregister (en flickkör och två damkörer). Stycket är dedikerat till de tre ensemblerna: Damkören vid Musikhögskolan i Malmö, damkören Koritsia och flickkören Köramellerna. Önskenatt uruppfördes den 4 maj 2022 på Malmö Live Konserthus och konserten var en del av Malmö Lives temaår ”100 kvinnor 100 år”.

Önskenatt ingår i serien #svenskkörmusik 2022, i samarbete med Föreningen Svenska Tonsättare. Läs mer och se filmen om Önskenatt och Linda Alexandersson

Produktspecifikation

Text

Boye, Karin

Vokalbesättning

SSAA

Durata

7

Kategorisering

Kör, profant, svenska, SSA vuxen, SSA barn, Medel