Requiem – orgelversion

Version for organ, mixed choir and two soloists

Sixten, Fredrik

Orgelstämma för versionen för kör och orgel.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

Requiem – orgelversion

GE 13732

325,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

Med denna version kan man framföra Fredrik Sixtens stora Requiem med endast ett instrument, en orgel, istället för en orkester om ca 25 musiker.
Versionen kräver en orgel som har åtminstone 3 manualer och pedal. Utgåvan kan användas av organisten och dirigenten emedan klaverutdraget (GE 11184) är avsett för solister och kör.

"När min nära vän Patrik Runeke blev allvarligt sjuk och dog – bara 37 år gammal – blev jag överväldigad av känslor och tankar om livet och döden. Det var väldigt naturligt för mig att vända mig till Bengt Pohjanen, som jag samarbetat med redan tidigare, för att be honom formulera:
  • ord av ilska och tacksamhet
  • ord av skuld och förlåtelse
  • ord av tröst, av kärlek och av hopp.
Bengts ord, i kombination med de latinska requie-texterna, blir till ett testamente över mänsklighetens strävan efter enhet och perfektion. I sista satsen, In Paradisum, bärs denna strävan fram till Gud som Bengt beskriver som: Vishet, djup och älskande. Starkare än döden."
Fredrik Sixten

Gratis demo-CD finns tillgänglig, kontakta order@gehrmans.se vid intresse.

Produktspecifikation

Besättning

orgel

Durata

50

Kategorisering

Kör, sakralt, latin, SATB, orgel, Allhelgonatid, Alla helgons dag, Alla själars dag, Avancerad

Upphovsman

Sixten, Fredrik

Skriver man musik vill man också få den framförd. För tonsättaren och organisten Fredrik Sixten verkar detta vara särskilt viktigt. Han berättar att han inte skulle skriva en not om han inte visste att den skulle spelas.

Läs mer