When I close my eyes I dream of peace - full version

Rehnqvist, Karin

Ett fredsprojekt kallar Karin Rehnqvist detta verk. En dröm om fred på många språk uttrycker den önskan de flesta människor bär. För SATB a cappella.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

 
When I close my eyes I dream of peace - full version

GE 12918

79,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

When I close my eyes, I dream of peace består av två delar. I första delen hör vi en enad kör i en svensk folktrall, för att i andra delen se kören delas upp i sex grupper som sjunger på olika språk, melodier inspirerade av respektive musiktradition.

Karin Rehnqvist kallar detta verk ett fredsprojekt, och lämnar öppet för att använda ytterligare språk och framföra verket delvis eller i sin helhet.

Se också utgåva för den korta versionen GE 12919 som består av del 2 plus en tillagd introduktion.

Klicka på ljudlänken ovan för att få hjälp med uttal. .

Lyssna här på en inspelning där Schola Cantorum Youth Choir framför första delen av verket.

Produktspecifikation

Text

Anonymous Croatian boy

Vokalbesättning

SATB div a cappella

Durata

10

Kategorisering

Kör, klassiskt, profant, svenska, engelska, finska, grekiska, kina, ryska, spanska, tyska, SATB, kör, a cappella, Avancerad

Upphovsman

Rehnqvist, Karin

Karin Rehnqvist är en av Sveriges mest framförda tonsättare på den internationella scenen. Med sin kärlek till folkmusiken har hon skapat ett unikt tonspråk, där inslag av den uråldriga sångtekniken kulning blivit ett av hennes signum. Hennes breda spektrum av kammar-, orkester- och vokalmusik har blivit föremål för såväl internationella tonsättarfestivaler som porträttkonserter. Hon har med sitt kraftfulla och exakta uttryck gett repertoaren för kör, särskilt barn- och ungdomskör, ett nyskapande och viktigt tillskott. Hon är Sveriges första kvinnliga professor i komposition och initiativtagare till KVAST, Kvinnlig Anhopning av Svenska Tonsättare.

Läs mer