Längre än längst

En musikbok om rymden

Ensemble Yria

Kan man resa längre än längst? Hur många stjärnor finns det? Vad är en evighet? Inspelningar av sångerna finns på Spotify.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

 
Längre än längst

GE 11354

328,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

Kan man resa längre än längst?
Hur många stjärnor finns det?
Vad är en evighet?

Längre än längst innehåller nyskrivna sånger om rymden där musik, rörelse, astronomi och poesi sammanflätas till ett lekfullt och pedagogiskt material för barn - främst i lägre skolåldern. Ensemble Yria, vinnarna av 2022 års Grammis för Årets Barnmusik, har i sitt musikpedagogiska arbete låtit sig inspireras av barns frågor om rymden och av dessa skapat sånger. Sånger som hjälper till att både ställa stora frågor och ge små svar. Musiken varvas med mängder av metodiska tips och kreativa pyssel som kan involvera hela familjen eller klassen.

Materialet kan användas för att belysa astronomiska fenomen, eller med musikaliska förtecken i ämnesöverskridande temaarbeten om rymden. Alla låtar från boken finns på Spotify.

I boken möter vi Röda Jätten, den uråldriga stjärnan som gärna bjuder sina grannar på te. Kanske med nybakade kosmostoppar till! Vi får också röra oss genom Cassiopeias fem klara stjärnor, uppleva en stjärnhop och skapa en egen komet. Förundras över kosmos, mitt i musiken!

Ensemble Yria består av Britta Forslund, Cia Eurenius, Karin Westberg, Madeleine Wittmark och Sara Ohlzon. Alla är verksamma musiker och pedagoger utbildade vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

PRESSRÖSTER

"I sången Längta hem sjunger ensemblen så vackert att jag nästan tappar andan, tårarna kommer varje gång. Arrangemangen är intelligenta, svängiga och behagligt sparsmakade"
Rytmikforum

"Helhetsintrycket är väldigt positivt, och jag tycker det är spännande med ett gränsöverskridande projekt där musik, rytmik och astronomi blandas på ett så genomtänkt sätt".
Populär Astronomi

”Sången Uddi Suddi Guddi Gallej visade sig vara en riktig hit”.
Tidningen Förskolan

"ett uppfriskande material till undervisning om rymden ... Låtarna som finns på materialets CD-skiva är dessutom mycket skickligt framförda och är riktigt härliga att lyssna på".
Barnboksprat

Läs mer om Ensemble Yria.

Aktuellt

Ensemble Yria turnerar även med föreställningen Längre än längst. Du når dem på www.ensembleyria.se.

Upphovsman

Ensemble Yria

Den nyskapande rytmikensemblen Ensemble Yria har sedan 2007 turnerat och inspirerat barn, pedagoger och föräldrar med sin kreativa kraft. De har på Gehrmans Musikförlag givit ut böckerna Längre än längst – en musikbok om rymden, Sinnenas spektakel – en musikbok om våra sinnen och Flytande form – en musikbok om vatten.

Läs mer