Spela med hela kroppen

Rytmik och motorik i undervisningen

Rytmik och motorik i undervisningen

Nivbrant Wedin, Eva

Spela med hela kroppen är en utförlig bok om rytmikmetoden och hur den kan tillämpas i olika former av musikundervisning.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

Spela med hela kroppen

GE 11937

525,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

I boken Spela med hela kroppen går författaren Eva Nivbrant Wedin igenom rytmikmetodens grundläggande principer, hur man kan utveckla musikalitet, gehör, rytmkänsla och instrumentteknik genom kroppsrörelser och genom att använda flera olika sinnen.

I boken finns förslag på övningar, arbetssätt och lektionsplanering, tips på redskap som kan användas, musikförslag samt mängder med färgfoton. Dessutom finns en genomgång av barns motoriska utveckling och kopplingen mellan rytmik, motorik och instrumentalspel.

Spela med hela kroppen vänder sig i första hand till musikstuderande samt verksamma musiklärare i kulturskola, grundskola, gymnasieskola och annan musikutbildning. Den kan även med fördel användas inom andra former av undervisning och i konstnärliga sammanhang.

Boken består av sex delar. Första delen är en introduktion och de följande fem delarna tar upp olika infallsvinklar: Musiken, Gruppen, Metoden, Redskap och Kroppen. De olika delarna bildar tillsammans en bild av rytmikmetoden, men de står också för sig själva. Kapitlen behöver inte läsas i följd utan man kan hoppa mellan de olika delarna.

Produktspecifikation

Durata

0

Kategorisering

Musikprodukter, litteratur, svenska, övrig, läromedel, undervisning, rytmik

Aktuellt

Tidningen Kultursmockan, från Sveriges Musik- och Kulturskoleråd (SMoK), intervjuar Eva Nivbrant Wedin, författare till boken Spela med hela kroppen, i ett av sina nummer. Ladda ner Kultursmockan 3/2012 (PDF) och bläddra fram till sidan 28 för att läsa artikeln som handlar om just den här boken..

Upphovsman

Nivbrant Wedin, Eva

Eva Nivbrant Wedin fick sin grundutbildning vid Musikhögskolan i Malmö där hon tog rytmikpedagogexamen 1979. Senare fortsatte hon sina studier vid Kungl. Musikhögskolan samt Musikvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet. Hon har också kompletterat musikstudierna med studier i pedagogik och psykologi vid Linköpings och Stockholms universitet.

Läs mer