Accordeonskolan

Agnas, Anita

För nybörjaren. Kan användas även av den som inte spelat något annat instrument tidigare.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

Accordeonskolan

CG 7006

324,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

Accordeonskolan är tänkt att användas direkt utan förberedande undervisning på andra instrument och har en långsam progression i de inledande momenten. Många av låtarna är tänkta att spelas på gehör eller som inspiration till gehörsspelande. Låtarna är i början korta och melodierna spelas med fördel i båda händerna - till dess att spel "på allvar" med båda händerna introduceras. Samspel med läraren är viktigt för att eleven skall tillgodogöra sig materialet på bästa sätt.

Materialet i Accordeonskolan har vuxit fram i samarbete med elever på Kungl. Musikhögskolan i Stockholm och på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut). Ett flertal av de bästa idéerna, kompositionerna och arrangemangen har införlivats i skolan efter gemensamma analyser och bearbetningar.

ANITA AGNAS har studerat för Mogens Ellegaard och Lars Holm på Det Kongelige Musikkonservatorium. Hon undervisar nu accordeonister vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, samt ackompanjerar och undervisar i piano vid Musikkonservatoriet i Falun. Anita har spelat accordeon i många olika sammanhang, allt från opera och balett vid Kungliga Operan till musik för julkalendern (Pettson & Findus), solokonserter och framför allt kammarmusik.

Produktspecifikation

Durata

0

Kategorisering

Undervisning, svenska, läromedel, dragspel/ackordeon, undervisning