Bojan Allstars

Balkan och klezmer för flexibel ensemble

Moberg, Pär

Bojan Allstars fungerar lika bra för rena blåsorkestrar, rockensemblen med blåssektion som för stråkorkestern – eller blanda hur du vill!

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

 
Bojan Allstars

GE 11610

893,00 kr

Status: Tillfälligt slut

Produktinformation

Beskrivning

Bojan Allstars är inte ditt vanliga orkestermaterial. Det fungerar lika bra för rena blåsorkestrar, rockensemblen med blåssektion som för stråkorkestern – eller blanda hur du vill! Är en sektion i orkestern borta? Inga problem, lägg stämmorna hos några andra instrument.

Bojan Allstars innehåller tre roliga låtar: Vicky varulvsvegetarianen i rumänsk/ungersk stil och Busiga bofinken Bojan & Golem Tantz i klezmerstil. Tre låtar med med ett i grunden väldigt enkelt arrangemang: en melodi, en andrastämma, en basstämma, ett ackordskomp, och ett par lättare kompstämmor för den som tycker att melodin är för svår. Detta är sedan utlagt över i princip alla de vanligaste typerna av instrument, för att man skall kunna spela arrangemanget med nästan vilken ensemble-sammansättning som helst. Syftet med arrangemanget är att man skall kunna spela tillsammans såväl med blandad instrumentsättning som med ganska blandade färdighetsnivåer. Arrangemanget innehåller också bara ett ”chorus” på låten, sedan kan man själv skapa variation nä r man spelar den flera gånger genom att lägga till och dra ifrån instrument.

Stämsatsen innehåller tre exemplar av varje stämma.

Produktspecifikation

Durata

0

Kategorisering

Undervisning, folkmusik, blåsensemble, blåsorkester, stråkensemble, stråkorkester, övrig

Upphovsman

Moberg, Pär

Pär Moberg är tonsättare och musiker främst inom folk- och världsmusikgenren. Förutom att komponera världsmusikinfluerad musik till alla de olika konstellationer han själv uppträder med, såsom Tummel, Grannar, och World Mix Orchestra, är han också flitigt anlitad som kompositör och arrangör.

Läs mer