Ut i galaxen

Wallinder, Maria

Åtta svängiga låtar om rymden, riktar sig till barnkör, förskola och lågstadiet.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

Ut i galaxen

GE 14407

159,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

"Jag ville skriva sånger som är roliga, fina, svänger och som utmanar barnen musikaliskt, faktamässigt och språkligt. Sagt och gjort. Jag har sjungit dem i körprojekt med alla elever i årskurs 1 i Nässjö kommun, via Kulturskolan. Både elever och lärare har i efterhand berättat för mig om hur låtarna satt sig och att de sjunger dem i skolan, när barnen lär sig om rymden. Innan boken trycktes har lärare hört av sig och frågat efter musiken och noterna för att eleverna fortfarande frågar efter dem. Mer kan man inte önska sig!

Sångerna passar bäst att sjunga med barn i lågstadieåldern, men givetvis även yngre och äldre. Du kan välja att sjunga bara några enstaka sånger eller alla i sin helhet som de står och samtidigt få ett bra upplägg för en konsert eller en föreställning. Denna börjar då med funderingar om rymden, hur man kommer dit, vad som händer där och avrundas slutligen i peppig schlageranda. I slutet av boken finner du fler tips på upplägg.

Vid instudering av sångerna vill jag tipsa om att lägga till rörelser som förstärker vissa bärande ord, men även bilder som beskriver sångerna. Intill varje sång finns därför en ruta med förslag på rörelser. Använd dem gärna, eller hitta på egna. Rörelserna är anpassade för en grupp på upp till ca 25 barn i köruppställning och är ofta vända framåt för att sången inte ska riskera att inte höras. Vill du hellre se och härma rörelserna så finns i boken en QR-koden där du kan se rörelserna.

Eftersom vi tar till oss kunskap på olika vis, så brukar jag låta barnen aktivera så många sinnen som möjligt, men med betoning på rörelsen. Allt i enlighet med rytmikpedagogiken som bygger på att sätta lärandet i muskelminnet och låta hela kroppen vara med i processen, från inlärning till musikaliskt uttryck."

Lycka till!
Maria Wallinder
Kompositör, rytmikpedagog, sångerska

Titlar i samling

  • Marsianer och tulpaner
  • Krasch boom bang
  • Skumraket
  • Ut i galaxen
  • Flyger fri
  • Solen
  • Rymden
  • Vi är supernovor

Produktspecifikation

Text

Wallinder, Maria

Besättning

Piano

Vokalbesättning

Diskant

Durata

0

Kategorisering

Undervisning, barn, svenska, Unisont, piano, förskola, skola, undervisning, Lätt