Ingvar Lidholm 100 år!


Vi firar Ingvar Lidholm, en av Sveriges mest banbrytande tonsättare, som skulle ha fyllt 100 år den 24 februari. Han har kallats både modernist och romantiker, och inlemmade sig aldrig i någon speciell stil. Han upprepade sig aldrig, utan sökte det unika i varje nytt verk.
I nedanstående urval har vi valt att lyfta fram hans kammarmusik. All hans otroliga kör- och orkestermusik hittar du ▶HÄR i vår webbutik!

Ingvar Lidholm var en centralgestalt i svenskt musikliv. Han tillhörde den omtalade Måndagsgruppen, han var kapellmästare i Örebro, kammarmusikchef på Sveriges Radio och verkade under 10 år som kompositionsprofessor på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. I sin ungdom reste han ut i världen och mötte tonsättare som Ligeti, Berio, Lutoslawski, Stockhausen och Stravinskij. I drygt sju decennier var han verksam som tonsättare och komponerade moderna orkesterklassiker, nydanande kammarmusik och epokgörande körverk som idag framförs runt om i världen. Upptäck Ingvar Lidholms mångfasetterade musik, där inget verk är det andra likt!
▷ Förutom våra utgåvor i webbutiken, bjuder vi på en ▶SPOTIFYLISTA med Lidholms musik. Lyssna och gilla.
▷ Mer info hittar du också i vårt ▶NYHETSRUM

p.s. Missa inte våra Lidholms-inlägg på sociala medier. Följ oss på Instagram och Facebook d.s.