Rösträtt

Musik på barns villkor

Holmberg, Ylva (red)

Rösträtt handlar om barns rätt till musik på barns villkor och att få göra sin röst hörd – på många olika sätt. Att använda sin röst kräver att man kan sjunga ut, med självförtroende och på den egna röstens villkor.

Visa utdrag (PDF) » Visa utdrag (PDF) » 

Rösträtt

GE 12300

366,00 kr

Status: Finns i lager

Produktinformation

Beskrivning

Rösträtt handlar om barns rätt till musik på barns villkor och att få göra sin röst hörd - på många olika sätt. Att använda sin röst kräver att man kan sjunga ut, med självförtroende och på den egna röstens villkor.

I boken behandlas områden som barnrösten i förhållande till vuxenrösten, barns delaktighet och inflytande och hur förskolans sångsamling kan utvecklas till en inkluderande och skapande musikstund. Här finns konkreta tips om hur man kan leka med rösten och våga sjunga - både som vuxen och barn. Boken innehåller även mängder av rytmikinspirerade lekar och aktiviteter.

Filmer som hör till boken hittar du nedan eller här.

Rösträtt riktar sig till dig som arbetar med barn och musik i förskola, kulturskola eller andra sammanhang där man musicerar med barn. Inspiration och mer i detta ämne hittar du på KMA’s projektsida Sjungande barn.

Rösträtt är rösträttsprojektets officiella signatursång, en sång med skönt reggae-gung. Du hittar den här.

Boken Rösträtt är sprungen ur projektet med samma namn som genomfördes 2011-2014 i ett samarbete mellan Malmö högskola, UNGiKÖR och Rörelsen Gatans Röst & Ansikte med stöd av Allmänna arvsfonden.

Produktspecifikation

Durata

0

Kategorisering

Musikmetodik/teori m.m., barn, svenska, övrig, läromedel, förskola, rytmik