Sjungande barn

"Att alla barn skall få ökad tillgång till sin röst med musiken som livslång resurs för självförtroende och hälsa”, är målet för den landsomfattande rörelsen Sjungande barn, startad på initiativ från Kungliga Musikaliska Akademien. Det är ett mål som vi gärna vill vara med att bidra till.

Boken ”Rösträtt” handlar om barns rätt till musik på barns villkor och att få göra sin röst hörd. Den och en rad andra utgåvor som uppmuntrar till barns sjungande, presenteras nedan. Det är utgåvor både för blivande lärare och för dig som redan arbetar med barn i förskolan, skolan, kulturskolan eller kyrkan. Här finns också populära och inspirerande sångböcker för alla som vill sjunga. Från Gullan Bornemarks sångklassiker till Ensemble Yrias fantasieggande och färgsprakande värld.

"Låt sången återerövra sin självklara plats i både förskola och skola!"

▷ Utöver urvalet nedan finner du mer musik och material för barn under ▶Lutfisken i vår webbutik.
Missa inte våra inlägg på sociala medier. Följ och gilla oss på Instagram och Facebook.

Nu finns också projektet Sång igång som är Svenska kyrkans pilotprojekt för alla barns rätt till sin röst. Du finner boken nedan samt kan läsa mer om hur de arbetar med projektet i samarbete med skolan.

▶HÄR finner du våra 7 RÖSTRÄTTs videor (eller på Youtube) där du får hjälp och tips om hur du kan jobba med barn.


Och avslutningsvis en hälsning till dig som jobbar/sjunger med barn från Lilian Henriksson och Karin Westerberg Kindgren som är en del av YAM Sweden.