Gehrmans 💛 Mikaeli = #svenskkörmusik

Älskar du svensk körmusik precis som vi? Följ #svenskkörmusik i sociala media!

Vi har gett ut körmusik sedan Nya Zeeland införde kvinnlig rösträtt (jo, de var först i världen och det var 1893!). På de 125 år som gått sedan dess har den svenska körmusiken utvecklats, förgrenats och förnyats och vi är stolta över att vara del av denna rika kultur. Som en del i vårt jubileum under 2018 sjösätter vi projektet #svenskkörmusik. Tillsammans med Mikaeli kammarkör och dess dirigent Anders Eby spelar vi in tolv korta filmer om lika många körstycken. Det är inte en “topplista”, utan verk vi tycker är pärlor – upptäckarglädje är vårt ledord.

Sista söndagen i månaden under hela 2018 släpper vi månadens film i sociala media under hashtaggarna #svenskkörmusik och #swedishchoralmusic, och på våra hemsidor (www.gehrmans.se och www.mikaeli.se). Vi hoppas att det blir som en lucköppning i en kalender för körmusikälskare.

Första filmen presenterar Mattias Skölds We know not where the dragons fly.

Vill du vara med? Gilla filmerna på Gehrmans eller Mikaelis Facebook-sidor så har du chansen att vinna två biljetter till vår jubileumskonsert på Scenkonstmuseet i Stockholm den 13 oktober och presentkort på en middag för två värt 1.000 kr (i närheten av dig om du inte bor i Stockholm)! Gillar du dessutom vår Facebook-sida får du ju automatiskt meddelande när nästa film släpps.

Vi hoppas starta ett samtal i sociala medier med dig och andra som älskar svensk körmusik, ett samtal som kan fortsätta långt efter 2018.

#svenskkörmusik #swedishchoralmusic

Projektet genomförs med stöd av Inge och Einar Rosenborgs Stiftelse för svensk musik.