Alexander Einarsson
Alexander Einarsson

Gehrmans 💛 svensk körmusik

#svenskkörmusik är serien som hyllar, undersöker och belyser – just det – svensk körmusik. Och vad vore svensk körmusik utan de som ger den liv: kördirigenterna? 2020 skickar några av dem videohälsningar till oss där de berättar om ett verk som betytt mycket för dem. Vår fjärde dirigent i serien är ALEXANDER EINARSSON, som berättar varför han är så fascinerad av Ulrika Emanuelssons Dans på kraterns rand.

SE ALEXANDER EINARSSONS FILM HÄR

...eller läs mer om Alexander Einarsson här.


Älskar du också svensk körmusik?
Prenumerera på vårt månatliga nyhetsbrev genom att maila swedishchoralmusic@gehrmans.se! Ange gärna om du vill ha brevet på svenska eller engelska. Eller följ oss på www.facebook.com/swedishchoralmusic/

(PS: vill du bidra till den svenska musikens utveckling? Köp dina noter genom ett musikförlag, så får svenska upphovspersoner betalt för sitt fantastiska och viktiga arbete)

Om #svenskkörmusik
Under 2018 firade Gehrmans Musikförlag 125 år. Vårt största projekt under året var tolv filmer om tolv körstycken från de tolv decennier som gått sedan 1893, då förlaget grundades. Samarbetet med Mikaeli kammarkör och Anders Eby blev en fantastisk resa i den svenska körmusiken, med upptäckarglädje som ledord. Under 2019 fortsatte vårt utforskande av svensk körmusik när vi presenterade Månadens Tonsättare här och i sociala medier under rubriken #svenskkörmusik. 

I referensgruppen för #svenskkörmusik 2020 ingår: Fredrik Winberg som bland annat leder Adolf Fredriks Flickkör och undervisar i kördirigering vid Örebro Musikhögskola, Laila Prigorowsky, sjuksköterska, erfaren körsångare och flitig konsertbesökare, Simon Arlasjö, student i kördirigering vid Kgl Musikhögskolan i Stockholm och styrelsemedlem i Föreningen Sveriges Körledare, Karin Ekedahl, ansvarig utgivare av körmusik på Gehrmans, Annika Lind, projektledare för kör- och kyrkomusik och Janna Vettergren, projektledare, producent och initiativtagare till #svenskkörmusik på Gehrmans. Du når oss på swedishchoralmusic@gehrmans.se.