Alexander Einarsson
Alexander Einarsson

Alexander Einarsson: Dans på kraterns rand av Ulrika Emanuelsson

Årets körledare 2018 Alexander Einarsson är en "hängiven sökare efter repertoar utöver den gängse" (ur juryns motivering). I Ulrika Emanuelssons Dans på kraterns rand för blandad kör, slagverk och leksakspiano får han sitt lystmäte av poesi som skapar frågetecken: vilken bild ger vi historien av det som sker nu? Skapar vi medmänsklighet eller skapar vi nånting annat?

SE FILMEN HÄR

Alexander Einarsson
Alexander Einarsson är är utbildad organist och kördirigent med studier i Malmö, Köpenhamn och Paris. Han är organist i S:t Petri kyrka i Malmö, där han är konstnärlig ledare för den prisbelönta kammarkören Petri Sångare och S:t Petri Ungdomskör (SPUK). Sedan 2015 är han kormästare vid Göteborgs Symfoniorkester och arbetar med Göteborgs Symfoniska Kör samt den professionella Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. Alexander Einarsson blev utsedd till Årets Körledare 2018.

Alexander Einarsson är Årets Körledare 2018
Lyssna på Petri Sångare under ledning av Alexander Einarsson
Wikipedia om Alexander Einarsson

Dans_not_web.jpgDANS PÅ KRATERNS RAND - Svit för många röster
Musik: Ulrika Emanuelsson
Text: Bob Hansson, Anna Rydstedt, Lennart Sjögren och Tomas Tranströmer
För SSAATTBB div, sopransolo, slagverk och leksakspiano
Fyra satser, total durata 14 minuter
Köp noten här (slagverksstämma ingår)

(PS: vill du bidra till den svenska musikens utveckling? Köp dina noter genom ett musikförlag, så får svenska upphovspersoner betalt för sitt fantastiska och viktiga arbete! Här till exempel: https://www.gehrmans.se/butik)