Kör #3: S:t Stanislavs Flickkör från Slovenien

sjunger Noviori ani av Thomas Jennefelt

"Den här sången handlar om att vara ett med kören", säger Tina Jeglič, 19-årig sopran i St: Stanislavs Flickkör. "Att vara exakt, självsäker och lite på sin förmåga att sjunga rätt ton. Vi hade så kul när vi repeterade! Särskilt när vi lade till koreografin, som förstärkte historien vi ville berätta."

S:t Stanislavs Flickkör framträdde med Thomas Jennefelts Noviori ani under 2019 års amerikanska nationella konferens för körledare, ACDA, i Kansas City. Ett stort ögonblick för kören. Konstnärlig ledare är Helena Fojkar Zupančič.

SE FILMEN 

Noviori_ani_Jennefelt_omslag.jpg

Noviori ani
Thomas Jennefelt (1954-)
Text: Thomas Jennefelts egna nonsensord
SSAA a cappella
Avancerad nivå
Durata ca 5 min

St. Stanislav’s Flickkör består av 40-45 sångare i åldrarna 16-19 år som går på S:t Stanislavs Gymnasium i Ljubljana, Slovenien. Kören har en stor och mångsidig repertoar, från klassisk körmusik från olika perioder till vokalpop, slovenska folksånger och danser. De har vunnit förstapriser i en lång rad internationella tävlingar.

Helena Fojkar Zupančič är utbildad sångsolist, musiklärare och kördirigent. Vid sidan av sin tjänst vid S:t Stanislavs Gymnasium samarbetar hon med ensembler som den Slovenska Radiokören, och är en eftertraktad jurymedlem vid internationella körtävlingar. 


St_Stanislav_Girls.jpg