Olle Lindberg

Olle Lindberg är sprungen ur den musikaliska dalasläkten med pappa Nils och farfars bror Oskar. Efter några års piano på kommunala musikskolan upptäckte Olle pop och bytte till gitarr som huvudinstrument. Detta ledde så småningom till studier på folkhögskola och efter det musiklärarlinjen på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm kompletterat med studier i musikteori för bl.a. Lars Erik Rosell och Per-Gunnar Alldahl.

Sök efter verk i katalogen »

Under dessa sex år växte intresset för klassisk musik och jazz. Sångstudier ledde till idogt körsjungande i bl a Musikhögskolans Kammarkör, Mikaeli Kammarkör, Gustaf Sjökvists kammarkör och mindre ensembler som Voces Nordicae under ledning av Lone Larsen samt kvartetten Alauda. Olle Lindberg turnerar i Sverige tillsammans med sin hustru Agnes i  duon A&O och BachEnsembleN Sörmland.

Ända sedan tonåren har Olle komponerat låtar. Det gör han fortfarande jämte större körverk och musik för andra instrument. De största verken hittills är Missa Nordica för blandad kör (tillägnad Voces Nordicae), Te Deum för kör och brasskvintett/alt. orgel samt Vinterorgel för kör och orkester med text av E A Karlfeldt.

Kyrie och Gloria från Missa Nordica finns på inspelningen ”Time is Now” med Voces Nordicae. 

Olle Lindberg undervisar i harmonilära och gehörslära på Kgl Musikhögskolan, Lilla Akademien samt Sköndals kantorsutbildning.

#svenskkörmusik
Olle Lindberg är en av profilerna i serien Månadens Körtonsättare under rubriken #svenskkörmusik. I en intervju från september 2019 berättar Olle om sin syn på körmusiken och framtiden.