Mattias Sköld

Mattias Sköld är en mångsidig tonsättare som skriver allt från orkestermusik till solostycken och är lika bekväm med elektronisk musik som akustisk musik. Mattias uppträder även som live-elektromusiker och har länge varit en del av den experimentella musikscenen i Stockholm och är före detta ordförande i musik- och konstföreningen Fylkingen.

Sök efter verk i katalogen »

Mattias har studerat för Sven-David Sandström och Per Mårtensson på Gotlands Tonsättarskola och för Per Lindgren och Bill Brunson vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han nu själv arbetar som universitetslektor i komposition.

Hans musik har framförts över hela Europa, samt Amerika och Asien av ensembler och körer såsom Kroumata, Rebaroque, Stockholms Saxofonkvartett, Pärlor för svin, S:t Jacobs Ungdomskör, Allmänna Sången, Taipei Chamber Singers, Radiokören och Mikaeli Kammarkör vars ledare Anders Eby, har varit en viktig influens i Mattias arbete.

Förutom att komponera och undervisa genomgår Mattias en forskarutbildning vid Kungliga Tekniska Högskolan, med fokus på notation av ljud.

För mer information www.mattiasskold.com