Anna Cederberg-Orreteg

Som arrangör och kompositör av framför allt musik för barn och ungdom har Anna Cederberg-Orreteg blivit mycket uppskattad av körledare och musiklärarkolleger.

Sök efter verk i katalogen »

Anna Cederberg-Orreteg är född i Stockholm och utbildad på Kungliga Musikhögskolan. Hennes instrument var piano och kontrabas men hade redan innan studietiden börjat skriva och arrangera musik.

Anna har numera 30 år bakom sig som musiklärare i grundskolan och gymnasiet. Efter några års uppehåll från skolan och lärarjobbet då hon bland annat arbetat som barnkörledare i Svenska kyrkan jobbar hon åter som musiklärare. Övrig tid frilansar Anna som tonsättare, arrangör och som gästföreläsare på olika lärosäten. Hon är också en uppskattad medverkande på studiedagar och i workshops.

Anna har under hela sin yrkesverksamma tid komponerat och arrangerat för de elever, grupper eller ensembler som hon för tillfället har jobbat med, vilket så småningom har genererat flera uppdrag i takt med att musiken har blivit spridd genom olika förlags utgivning.

Läs mer här »