Foto: Staffan Engwall

Bo Hansson

Bo Hanssons musik framförs både i Sverige och utomlands och ett stort antal av hans kompositioner är förlagda och dokumenterade på skiv- och radioinspelningar. Under 2005 kom hans senaste CD "Differences" med musik komponerad mellan 1996 och 2005.

Sök efter verk i katalogen »

Som gitarrist samarbetar han ofta med andra artister och ensembler. Bl.a tillsammans med den holländske gitarristen Eric Lammers i "Lammers & Hansson Guitar duo".

Bo Hansson har tillsammans med dirigenten Gary Graden gjort flera kompositionsprojekt tillsammans med barn. Sedan 1980 undervisar Bo i gitarr, kammarmusik och"sång- och instrumentalensemble" på Södra Latins gymnasiums yrkesmusikerprogram. Åtskilliga etablerade gitarrister har studerat för Bo på Södra Latin. Han undervisar också på den årliga sommarkursen "Liten gitarrakademi" på Ingesunds musikhögskola.

Bo Hansson är född 1950 i Kalmar. Han studerade gitarr vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och tog sin examen 1978. Under många år under 70- och 80-talen var han medlem i den välkända gruppen "Skogsfiol & flöjt" som gitarrist, sångare och arrangör.

Bo Hansson är medlem i FST (föreningen svenska tonsättare) och SKAP (svenska kompositörer av populärmusik).