Ulrika Emanuelsson
Ulrika Emanuelsson

Ulrika Emanuelsson

Ulrika Emanuelsson är tonsättare, dirigent och sångare utbildad vid Malmö Musikhögskola med examen 2007, boende och verksam i Lund. Hon har en även en rytmikpedagogexamen samt sångstudier i New York och Budapest. Under kompositionsutbildningen studerade hon för professorerna Hans Gefors och Rolf Martinsson, Kent Olofsson, Björn-Tryggve Johansson samt Luca Francesconi.

Sök efter verk i katalogen »

Hon är en erfaren körsångerska nu aktiv i Petri Sångare i Malmö och är sedan 2003 dirigent för Carolinae Damkör i Lund, utsedda till Lunds kommuns kulturpristagare 2014.

Ulrika  är flerfaldigt prisbelönad för sina kompositioner, bland annat vid Sacred Music Festival i New York och Cambridge Madrigal Singers i Boston. Hon skriver för kammarensemble, orkester, solo och kör men även opera, oratorier, rekviem, teatermusik och kortfilm – kort sagt för alla möjliga typer av ensembler med tyngdpunkt åt körmusiken och det vokala.

Ulrika är grundare av det årligen återkommande Choir Aid där en stor samling av Skåneregionens mest framstående körer går samman för att hjälpa samhällets behövande.