Ensemble Yria
Ensemble Yria i föreställningen Längre än Längst

Ensemble Yria

Den nyskapande rytmikensemblen Ensemble Yria har sedan 2007 turnerat och inspirerat barn, pedagoger och föräldrar med sin kreativa kraft. De har på Gehrmans Musikförlag givit ut böckerna Längre än längst – en musikbok om rymden, Sinnenas spektakel – en musikbok om våra sinnen och Flytande form – en musikbok om vatten.

Sök efter verk i katalogen »

Ensemble Yrias skapar kreativa, konstnärliga möten som väcker det musikaliska sinnet till liv. I rytmikens tecken – med musik, rörelse och öppna sinnen – öppnar ensemblen dörrar för människor med olika förutsättningar för att ge dem chansen att utvecklas till tänkande, kännande och skapande individer. 

Ensemblen drivs av Cia Eurenius, Britta Forslund, Sara Ohlzon, Karin Westberg och Madeleine Wittmark. Medlemmarna kommer från olika delar av Sverige och fann varandra på Musikhögskolan i Stockholm, där gemensamma studier i rytmik ledde fram till det konstnärliga och pedagogiska arbete som inspirerat barn, pedagoger och föräldrar sedan 2007. Ensemble Yria har ett nära samarbete med musikern och producenten Emil Westberg.

Hos Gehrmans har Ensemble Yria gett ut musiken till några av sina mest älskade föreställningar: Längre än längst, Flytande form och Sinnenas Spektakel.

Läs mer om Ensemble Yria på deras hemsida

Ensemble Yrias YouTube-kanal Yrias Värld